Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Ağustos 2016 - 16:03 Yorum: 0

Hacıbayram-ı Veli Camii Surları yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi emanetlerine sonuna...

Hacıbayram-ı Veli Camii Surları yenileniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmakta ve gelecek kuşaklara bu tarihi değerlerinin aslına uygun bir şekilde aktarılması için çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii'nin yanında bulunan ve zamanla çöken tarihi sur duvarlarını aslına uygun olarak yeniden inşa ediyor. Sur duvarlarındaki çökmenin ardından bölgeye müdahale eden ve Koruma Kurulu'nun gözetiminde çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmların 10 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayramı-ı Veli Camii ve çevresindeki tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarma çalışmalarına devam ederken bölgedeki diğer tarihi yapılarda da restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda çökme yaşanan cami yanındaki sur duvarlarının aslına uygun teknik ve malzeme kullanılarak röleve ve restorasyon çalışmaları yapılması için Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından proje hazırlandı. Koruma Bölge Kurulu'nca projenin onaylanmasının ardından bölgede hemen çalışmalara başlayan ekipler, sur duvarlarında meydana gelen boşluklar ve benzeri çökmeleri de yine Koruma Kurulu gözetiminde ve denetiminde aslına uygun olarak onardı. Duvardaki çatlakların sağlamlaştırılması için de çalışmalarını sürdüren ekipler, herhangi bir tahribat oluşturma riski taşıyan olumsuzlukları da ortadan kaldırdı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akar Pınar Üstün, "Hacı Bayram Camii önünde yer alan tarihi sur duvarına yapılan tüm müdahaleler, Koruma Bölge Kurulu'nca verilen kararlar ve onaylanan projeler doğrultusunda yapılıyor ve sur duvarına yapılan müdahalelerin tüm süreçleri, Koruma Bölge Kurulu'na bildiriliyor" diye konuştu.

Üstün, "Başkanlığımızca sürdürdüğümüz çalışmalarla kentsel sit alanı ve yenileme alanı içinde bulunan tarihi değerler yeniden hayat buluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmakta ve gelecek kuşaklara bu tarihi değerlerinin aslına uygun bir şekilde aktarılması için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber