Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:48 Yorum: 0

Hadis Ve Temel Dini Bilgiler Yarışması

Pursaklar Belediyesi'nin katkılarıyla İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 40 Hadis ve Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Hadis Ve Temel Dini Bilgiler Yarışması

Pursaklar Belediyesi'nin katkılarıyla İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 40 Hadis ve Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende konuşan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, "Tebessüm şehri Pursaklar aynı zamanda hafızlar diyarı olarak da anılacak" dedi.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende hadis ezberleyen ve temel dini bilgilere doğru cevap vererek dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ödül törenine Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Çetin, İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Pursaklar Müftüsü Hasan İzmirli, amaçlarının bu tür yarışmalar ile öğrencilerin sahnedeki özgüvenini artırmak ve eğitim öğretimlerine destek vermek olduğunu belirterek, "Eskiden hadis hafızları olurdu. Bizler bu geleneği yaşatmak istiyoruz. Hadis ve sünnet olmadan Kur'an'ı yaşamak mümkün değil. Pursaklar'da çok sayıda hafızımız yetişiyor. İstiyorum ki tebessüm şehri Pursaklar aynı zamanda hafızlar diyarı Pursaklar olarak da anılsın" dedi.

40 hadis ve temel dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye verildi. Yarışmaya ev sahipliği yapan ve çocukların hediyesini karşılayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkür eden İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, "Belediye Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Kendileri şehir dışında oldukları için programa katılamadılar, şükranlarımı sunuyorum. Hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Program öğrencilere Kur'an ve diğer hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber