Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 12:08 Yorum: 0

Hafik'te, 7 bin 67 küçükbaş hayvana küpe takıldı

SİVAS (AA) - Hafik ilçesinde anaç koyun ve keçi desteklemeleri kapsamında 7 bin 67 küçükbaş hayvana küpe takıldı.Hafik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan, yaptığı açıklamada,...

Hafik'te, 7 bin 67 küçükbaş hayvana küpe takıldı

SİVAS (AA) - Hafik ilçesinde anaç koyun ve keçi desteklemeleri kapsamında 7 bin 67 küçükbaş hayvana küpe takıldı.

Hafik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan, yaptığı açıklamada, ilçe merkez ve köylerinde yapılan küpeleme çalışması sonrasında 7 bin 67 hayvanın destekleme kapsamında kayıt altına alındığını söyledi.

Desteklemeden 1 Eylül 2013'ten önce doğmuş anaç koyun ve keçileri olan besicilerin faydalanacağını belirten Okuyan, "İlçe merkezi ve köylerinde toplam 10 bin 600 koyun ve keçi bulunmakta. Yapılan küpeleme çalışması sonrasında 1 Eylül 2013 tarihinden önce doğan 7 bin 67 küçükbaşın desteklemeden faydalanabileceği belirlendi" dedi.

Küpeleme çalışmasının tamamlandığını aktaran Okuyan, "Normalde küpeleme işlemi yeni doğan koyun ve keçilere yapılıyor. Bu yıl için geçerli olmak üzere çıkarılan kanunla küpesi bulunmayan anaç koyun ve keçilere de küpeleme yapıldı. Önümüzdeki yıl için küpesi bulunmayan anaç hayvanlara küpeleme yapılmayacak. Çalışma doğrultusunda Hafik ilçesinde 1 yaşından büyük tüm koyun ve keçilere küpeleme yapıldı" diye konuştu.

ETİKETLER: Hafik
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber