Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 15 Nisan 2014 - 19:38 Yorum: 0

Hafta Sultan olmak için 214 kişi başvurdu

Bu yıl 474'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Hafsa Sultan'ı 214 kişi canlandırmak istedi

Hafta Sultan olmak için 214 kişi başvurdu

MANİSA (AA) - Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, temsili olarak Hafsa Sultan'ı canlandırmak için 214 adayın başvuruda bulunduğunu söyledi.

Karaköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 474.'sü düzenlenecek etkinliğin önemli kişiliklerinden birisi olan Hafsa Sultan ve 5 nedimesini temsil edecek kişilerin seçimi için açılan standa yoğun başvuru olduğunu kaydetti.

Bu yılki etkinlik için "Festivalin Sultanı Siz Olun" sloganıyla düzenlenen yarışmanın geçmiş yıllara oranla tanıtımına daha fazla ağırlık verildiğini kaydeden Karaköse, şöyle konuştu:

"Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli kişiliğinin annesi olan Hafsa Sultan'ı festivalde ve bir yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerde temsilen canlandırmak için toplam 214 aday başvurdu. Yarışmaya geçmiş yıllarda ortalama 80-150 arasında müracaat oluyordu. Daha fazla kişiyi dahil etmek düşüncesiyle şehrin işlek caddesinde bulunan il müdürlüğü binası önünde oluşturduğumuz stant sayesinde daha fazla müracaat oldu." 

Karaköse, ön değerlendirmenin yarın, Hafta Sultan ve nedimelerini temsil edeceklerin seçiminin ise 19 Nisan'da yapılacağını açıkladı.

UNESCO tarafından "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"ne alınan festival, 21 Mart'ta "Mesir Macunu Karma Töreni" ile başlamış, 30 Mart'taki yerel seçimler nedeniyle, 22-27 Nisan tarihine ertelenmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber