Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Sağlık 22 Nisan 2020 - 15:33 Yorum: 0

"Haftada 2-3 gün balık tüketimi, günlük Omega-3 gereksinimini karşılar"

Koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında sosyal izolasyon var.

'Haftada 2-3 gün balık tüketimi, günlük Omega-3 gereksinimini karşılar'

Koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında sosyal izolasyon var. Ancak doğru ve sağlıklı beslenme de bağışıklığı güçlendirme de büyük önem taşıyor. Bu dönemde sağlıklı beslenme reçetelerinde, Omega3, vitamin ve mineralleri içeren balığın ön sıralarda yer aldığı belirten Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit, "Haftada 2-3 gün balık tüketimi, günlük Omega-3 gereksinimini karşılar" dedi.

Tüm dünyayı alarma geçiren ve hızla yayılan koronavirüsten korunmanın iki yolu var: evde kalmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ise doğru ve sağlıklı beslenmek şart. Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit, sağlıklı beslenme reçetelerinde Omega3, vitamin ve mineralleri içeren balık ön sıralarda yer aldığı belirtti. Ancak her balığın aynı olmadığının altını çizen Yiğit, havuz ve çiftliklerde yetişen balıklarla doğal ortamında, yani derin ve temiz denizlerde yetişen balıkların aynı faydayı sunmadığını söyledi.

"Deniz ürünlerinden alınan protein, elzem yağlar, vitamin ve minerallere yaşamımızın her döneminde büyük ihtiyaç duyuyoruz" diyen Yiğit, balıkta bulunan Omega-3, kaliteli protein, vitamin ve minerallerin bağışıklık sistemini düzenleyici rollerine dikkat çekti.

Haftada 2-3 gün balık tüketimi, günlük Omega-3 gereksinimini karşılayacağının altını çizen Yiğit, "Özellikle Omega 3 açısından zengin, açık denizlerde yetişen ton balığı, protein açısından oldukça değerli bir besin kaynağı" ifadelerini kullandı.

"Ton balığının nereden sofralarımıza geldiği önemli"

Yiğit, D vitamini ve doğal Omega-3 bakımından zengin olan ton balığını alırken, dikkat edilmesi gereken noktaları da şöyle açıkladı: "Ton balığının nereden sofralarımıza geldiği önemli. Okyanus gibi soğuk ve derin sularda yaşayan, doğal ortamlarda beslenen ton balıkları, en doğal Omega-3 kaynağı olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda, Hint, Atlantik ve Pasifik gibi okyanuslarda yetişen ton balıklarının içeriğinde kesinlikle cıva bulunmuyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber