Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 27 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Hain saldırının detayları netleşiyor

Bingöl'ün Genç ilçesini adeta savaş alanına çeviren PKK'lı teröristler, plaka ve araç takibinden kurtulmak için köy ve mezra yollarından ilçeye girdi.

Hain saldırının detayları netleşiyor

Bingöl'ün Genç ilçesini adeta savaş alanına çeviren PKK'lı teröristler, plaka ve araç takibinden kurtulmak için köy ve mezra yollarından ilçeye girdi. İçeriden destek alarak, güvenlik zafiyetinden yararlanan teröristler, üç ayrı noktaya saldırı düzenleyerek, 2 polisi şehit etti.

Genç İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, ilçe merkezinde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirin ve 2 polisin şehit, 4 güvenlik görevlisi ile 14 sivil vatandaşın yaralandığı terör saldırısına ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Güvenlik zafiyeti var"

PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırının sürpriz olmadığını vurgulayan Köklü, "Son bir buçuk yıldır yapılan saldırılar var. Bizde bunu bekliyorduk. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra açığa almalarla birlikte güvenlik zafiyetinin olduğu aşikar. Tabi bu sorun bizde değil Türkiye'nin her tarafında var. Seçimlerden sonra her yerde olduğu gibi buralarda saldırılar bekliyorduk" dedi.

"Üç noktadan saldırdılar"

Saldırının içeriden destek alınarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Kaymakam Köklü, dakikalar içerisinde üç ayrı noktaya saldırı yapıldığını söyledi. Emniyet müdürlüğü, kaymakamlık lojmanı ve ilçe girişindeki güvenlik noktasının hedef alındığını belirten Köklü, saldırının çalıntı ve sahte plakalı iki araçla gerçekleştirildiğini söyledi. Köklü, "Saldırıyı yapanlar araç ve plaka takibinden kurtulmak için şehre köy ve mezra yollarından girmişler. Araçlardan birine de daha önce bomba yükleyip zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıp güvenlik güçlerini bomba patlatılan araca yönlendirmişler. Daha sonra ise bir başka grup bu esnada karakola roketatar ve silahlı saldırıda bulunmuş. Karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine roketlerden biri beton elektrik direğine çarpıp direği patlatmış karakola bir şey olmamış bir diğer roket ise kaçtıkları için patlatılmadan olay yerinde bırakılmış. Keklikdere köyünde bulunan aracın ise saldırıyı yapanlara ait olup olmadığı henüz net belli değil araştırılıyor" diye konuştu.

"90'lı yıllarda benzer saldırılar olmuş"

Yeni bir saldırı ihtimalinin her zaman olabileceğini ifade eden Köklü, buna benzer terör saldırılarının 90'lı yıllarda gerçekleştirildiğini söyledi. İlçenin şimdiye kadar 325 şehit verdiğini kaydeden Köklü, şöyle devam etti:

"Genç tarihine baktığımızda daha kanlı saldırılar yapılmış. Şehitler içerisinde polisi, askeri, korucusu ve siviller vatandaşlar var. 90'lı yıllarda buna benzer saldırılar da olmuş. Son 10 yılda tabi böyle şeyler yaşanmadı burada."

"Devlet zararı karşılayacak"

Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu kamu kurumları, iş yerleri ve evlerin zarar gördüğünü ifade eden Köklü, ilçede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi. Devletin zararı karşılayacağını ifade eden Köklü, "Saldırıda zarar gören iş yerleriyle ilgili başlatılan hasar tespit çalışmaları, en kısa zamanda tamamlanacak. Vatandaşlarımızın zararları devlet tarafından karşılanacaktır" dedi.

"Öğrenciler başka kurumlara nakledildi"

Saldırıda zarar gören okullarda eğitim gören öğrencilerin başka okullara nakledildiğini belirten Köklü, "Saldırıdan zara gören eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler geçici olarak başka okullara nakledildi. Bu okullarımızda şu an ikili eğitim sistemine geçildi. Şuan herhangi bir aksaklık yok. En kısa zamanda bu kurumlar onarılacaktır. İki hafta kadar böyle olacak daha sonra tekrar eski düzene dönülecektir. En kısa zamanda toparlanma olacaktır. Allah bir daha böylesi kötü günleri bizlere yaşatmasın. Hain saldırıda şehit olan polislere Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, Allah ailelerine sabır versin. Yaralı güvenlik görevlilerimiz ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah böylesi olayları bir daha bizlere yaşatmasın" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber