Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Siyaset 17 Aralık 2014 - 20:31 Yorum: 0

“HAK-İŞ, darbeleri ortadan kaldırmak için önemli roller üstlendi”

Çalık, , “HAK-İŞ, Türkiye’nin çalışma ve sosyal yaşantısıyla demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için de çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstleniyor”

“HAK-İŞ, darbeleri ortadan kaldırmak için önemli roller üstlendi”

ANKARA - AK Parti Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini belirterek, “HAK-İŞ, Türkiye’nin çalışma ve sosyal yaşantısıyla demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için de çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstleniyor” dedi.

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı Çalık ile Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Harun Karaca, Ziver Özdemir, Betül Keskin ve Hüseyin Tutar,  HAK-İŞ’i ziyaret etti. HAK–İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve Sendika başkanları ile biraraya gelen AK Parti heyeti, çalışma hayatı ve sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalık, Türkiye’deki en önemli işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalık, “Bugün Türkiye’de işçi sendikalarımızın en önemlilerinden birindeyiz.”dedi.

AK Parti’nin iktidar olduğu günden itibaren sivil toplum örgütleriyle ve gönüllü teşekküllerle sürekli birlikte çalıştığını belirten Çalık, “Bundan sonra inşallah çok daha yoğun bir şekilde istişare çalışmalarımızı yapacağız. Bugün 18 işkolu sendika başkanlarımızla ve genel başkanımız Sayın Mahmut Arslan ile beraber dünden bugüne hem sendikalarımızın, hem işçilerimizin sorunlarını konuşup, AK Parti Genel Merkezi olarak sorunların çözümüne bizim sunacağımız katkıları paylaşmak üzere buradayız” dedi.

Öznur Çalık, 12 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde çok önemli yasalar çıkarıldığını anımsatarak, “İş yasası dâhil olmak üzere özellikle yapmış olduğumuz çalışmalarda, sendikalarla ilgili iş yerlerinde birden fazla sendikaya üye olma hakkından tutun, esnek çalışma zamanlarına, tehlikeli, az tehlikeli ve çok tehlikeli olarak yapmış olduğumuz ayrıma kadar, işveren ile işçi sendikalarımız arasındaki diyaloglarımızın oluşturulmasından tutun, hem işçinin, hem işverenin haklarının savunulması için yapmış olduğumuz çalışmalara kadar yapılanlar herkesin malumudur” dedi.

 “Sorunlarınızı Yerinde İşitelim İstedik”

Özellikle son dönemlerde iş kazaları ile ilgili çalışmaların yoğunlukta olduğuna ifade eden Çalık, “Bundan sonrada iş sağlığı ile ilgili çalışmaları çok daha yoğun ve sizden aldığınız bilgiler çerçevesinde yapmak üzere bugün buradayız. Özellikle tüm dünyada iş sağlığı ile ilgili ortalamalara baktığımızda bizim çok daha önemli adımlar atmamız gerektiğini biliyoruz. Bu vesile ile son olarak Ermenek’te yaşanan kaza ve oradaki 18 insanımızın hayatını kaybetmesinin hemen akabinde Sayın Başbakanımız görevi devir alır almaz, ilk olarak Çalışma Bakanımız, ilgili bakanlık ve birimlerle iş sağlığı ile ilgili direkt olarak toplantılar yapmak üzere bir araya geldi. Şimdi bundan sonra biz AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak HAK-İŞ ve diğer sendikalarımızda dâhil olmak üzere bize söyleyecekleri cümleleri burada yerinde dinleyelim istiyoruz. Dinleyen bir Türkiye, dinleyen bir AK Parti olarak sizin sorunlarınızı yerinde işitelim istedik” dedi.

 “HAK-İŞ Sosyal Sorumluluk Projelerinde Önemli Roller Üstleniyor”

 Sivil toplum kuruluşlarının varlığının Osmanlıdan günümüze, vakıf kültürü ile değişen ve gelişen bir süreç olduğunu ifade eden Çalık, “Kadim bir medeniyet ve millet olarak şimdi sivil iradeyi bugün burada HAK-İŞ ile dinlemek istiyoruz” dedi. HAK-İŞ’in kadın, gençlik ve engelli örgütlenmesi ile tüm sendikalara örnek bir davranış sergilediğini vurgulayan Çalık, HAK-İŞ’in sadece işçi sağlığını, işçi güvenliğini ve onun çalışma şartlarını iyileştirmek için mücadele etmediğini, Türkiye’nin de kendi içindeki çalışma koşullarını, yaşam koşullarını, sosyal yaşantısını ve demokrasiye vurulan darbeleri ortadan kaldırmak için, çok ciddi sosyal sorumluluk projelerinde önemli roller üstlendiğini dile getirdi.

 “HAK-İŞ Çok Önemli Bir Mücadele Veriyor”

Özellikle demokrasinin intikaya uğratılması ile ilgili yaşanılan vesayetlerle mücadelede, HAK-İŞ’in verdiği mücadelenin herkes tarafından bilindiğini hatırlatan Çalık, “Bugün kurulduğu günden itibaren vesayet mağduru olan, 80 darbesi ile kapatılan, sonrasında demokrasi mücadelesine devam eden bir sendikadayız. Dolayısıyla demokrasinin inşası için Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmak için, işçinin, işverenin ve tüm Türkiye’nin sağlığı için HAK-İŞ çok önemli mücadeleler veriyor” dedi.

 “Yeri Geldiğinde Mahmut Arslan, Aslanlar Gibi Masaya Yumruğunu Vurdu”

 HAK-İŞ’in hiçbir zaman yanlı ve yandaş bir çizgide olmadığının altını çizen Çalık, “Biz onların yanında dün vardık bugün de var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde yandaş ya da yanlı sendika olmadılar, yeri gelince Mahmut Arslan, aslanlar gibi masaya da yumruğunu vurdu. Ben bir kez daha Mahmut Başkan nezdinde tüm ekibe teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 Arslan: “İlk defa üst düzeyde ziyaret edildik”

 Hem bir siyasetçi, hem bir kadın olarak HAK-İŞ’in yaptığı faaliyet ve çalışmaları yakından takip eden Çalık’a teşekkürlerini ileten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “12 yıldır ilk defa AK Parti üst düzey bir kadro ile bizi ziyaret ediyor. Bunun için teşekkür ediyorum. Bu toplantı sendikal yaşamda atılacak önemli bir toplantıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Konfederasyonun başkanlar kurulu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanları ile birlikte toplantıya geçildi. Toplantıda konfederasyonun çalışma hayatı ile ilgili talepleri, sorunları, çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantının ardından HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Öznur Çalık’a bir ebru tablo hediye ederken,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık’ta Arslan’a AK Parti işlemeli tabak hediye etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber