Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 12 Mayıs 2021 - 10:33 Yorum: 0

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan Filistin’de yaşanan olaylar için BM’ye mektup

İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ITUC, ETUC ve Birleşmiş Milletlere birer mektup yazarak, İsrail'in sivil halka uyguladığı saldırılara dikkat çekti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan Filistin’de yaşanan olaylar için BM’ye mektup

İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ITUC, ETUC ve Birleşmiş Milletlere birer mektup yazarak, İsrail'in sivil halka uyguladığı saldırılara dikkat çekti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow, ETUC Genel Sekreteri Luca Visentini ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e hitaben yazdığı mektubunda, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli Müslümanlara saldırıları ve yerleşim yerlerinin Filistinlilerden zorla alınmasını kınadı. Arslan, "Her zaman Filistin'in yanında olan ITUC, ETUC ve BM'yi konuyla ilgili güçlü bir tavır ortaya koymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail devletinin Filistin halkı üzerinde insanlık dışı tahakkümüne devam ettiğini belirten Arslan, "Son günlerde Filistin halkına uyguladığı şiddeti daha da arttıran İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkının evlerini işgal etmekte ve zulümlerini arttırmaktadır" açıklamasında bulundu.

İsrail'in uyguladığı saldırılar sonucunda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, pek çok Filistinlinin de yaralandığını ifade eden Arslan, mektubunda şunları kaydetti:

"İşgalci İsrail Devleti, İslam'a ve Müslümanların kutsallarına saldırarak insan hakkı ihlallerini ve uyguladığı şiddeti gün geçtikçe daha fazla arttırmaktadır. İbadet özgürlüğü, yaşama hakkı, mülkiyet hakkı gaspları, keyfi tutuklamalarla uluslararası hukuku hiçe saymaktadır. Filistinli sivillerin yaralandığı bu acımasız saldırılar derhal sona erdirilmelidir. HAK-İŞ olarak, BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu'nun Filistin'le ilgili almış olduğu kararların uygulanması konusunda hassasiyet ve kararlılık göstermeye çağırıyoruz. Uluslararası emek hareketinin en önemli temsilcisi olan ve üst örgütümüz ITUC ve ETUC her zaman olduğu gibi İsrail'in ilhak planının engellenmesi ve bunun için mümkün olan tüm uluslararası desteğin toplanması yönündeki çalışmaları ve çağrılarını takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz. Bu durumda da Filistin halkının yanında bulunmasını gösteren güçlü bir mesaj vermesini önemsiyoruz. Birleşmiş Milletler'in Filistin halkının haklı mücadelesinde yanında bulunmasını, İsrail'in hukuk tanımaz eylemlerine karşı yapılan itidal çağrılarını takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz. Her zaman Filistin'in yanında olan ITUC, ETUC, BM ve uluslararası toplumun din ve ibadet hürriyetine yönelik bu alçak saldırıya güçlü bir tepki vermesinin son derece etkili olacağına inanıyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber