Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Nisan 2018 - 10:58 Yorum: 0

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan: ’’Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir"

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Ulusal egemenlik Türkiye'nin karakteridir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde...

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan: ’’Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir'

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Ulusal egemenlik Türkiye'nin karakteridir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayasıyla yaptığı açıklamada, "TBMM'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü yürekten kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Günü'nün çocuk bayramı olarak kutlanmasını ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Türkiye, 98 yıllık birikimine bağlı olarak çağdaş, demokratik ve hukuk devletini güçlendirmeye yönelik çabalarına daha güçlü bir şekilde devam etmelidir. Sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış daha güçlü bir şekilde egemen olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Arslan, ulusal egemenliğin Türkiye'nin karakteri olduğunu belirterek, "Türkiye'de hukuk devletinin güçlendiği, demokrasi geleneklerinin yerleştiği gerçeğinin altını çiziyoruz. Zira, demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Nitekim milletimiz bunu 15 Temmuz gecesi çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Milletimiz, ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıktığını 15 Temmuz gecesi bir kez daha göstermiştir" dedi.

'Seçimler, demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisidir'

Arslan, seçimlerin demokrasinin en temel kurumlarından birisi olduğunu ve temsili demokraside sorunların çözümünde önemli bir yol olduğunu kaydederek, "Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereğidir, demokrasiye sahip çıkmaktır, önemli bir vatandaşlık görevidir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Erken seçim kararı ile kaos peşinde koşanların oyunları bir kez daha bozulmuştur. Seçimleri, daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor, bütün siyasi partileri ve milletimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz. HAK-İŞ olarak, önümüzdeki seçimlerin barış ve huzur içerisinde, Türkiye'nin sorunlarının çözümüne yönelik projelerin yarıştığı bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Büyük ve köklü bir demokratik birikime sahip olan Türkiye, bu süreci başarıyla tamamlayacak, çalışma hayatı ve ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorun alanlarına ilişkin çalışmalarına hız verecektir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız" açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber