Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 19 Aralık 2014 - 18:08 Yorum: 0

Hakan, Almanya'dan gelecek iliği bekliyor

Denizli'de lösemi hastası 8 yaşındaki Hakan Altun, Almanya'dan gelecek ilik nakli için gün sayıyor

Hakan, Almanya'dan gelecek iliği bekliyor

DENİZLİ (AA) - Denizli'de lösemi hastası 8 yaşındaki Hakan Altun, Almanya'dan gelecek ilik naklini bekliyor.

Merkezefendi ilçesi Muratdede Mahallesi'nde oturan Mustafa ve Asiye Altun çiftinin 8 yaşındaki oğulları Hakan Altun, 10 ay önce parkta oynarken halsizleşti. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'ne kaldırılan Hakan'ın ileri derecede lösemi hastası olduğu tespit edildi.

Hastanede kemotarepi tedavisi görmeye başlayan Hakan'ın anne, baba ve kardeşi dahil 20'ye yakın akrabasından alınan kök hücre örnekleri ilik nakli için uygun çıkmayınca doktorlar Altun çiftine, Hakan'a kardeş yapmalarını önerdi. Yirmi gün önce üçüncü çocukları dünyaya gelen Altun çifti, Murat ismini verdikleri bebeğin kök hücresi de ağabeyine uymadı. 

- Almanya'dan gelen müjde geldi

Aile umutlarını yitirmişken Almanya İlik Bankası'ndan bir donörün iliğinin minik Hakan'a uyduğu haberi, umutları yeniden yeşertti.

Annesi Asiye Altun (36), oğlunun hastalığına çarenin ilik nakli olacağını dile getirerek, şunları söyledi: 

"İlik nakli olması gerektiğini söylediler, bunun için kardeş yaptık, kardeşinin kök hücresi de uyumlu olmadı. Almanya'dan uyumlu bir donör bulundu. Allah izin verirse ocak ayının 19'unda nakil gerçekleşecek. Ege Üniversitesi Hastanesi'nden donöre randevu verildi. Ayın 9'unda İzmir'e gideceğiz, orada nakil olacak. Ondan sonra da bizim için bayağı bir sıkıntılı dönem olacak. Nakil olduktan sonra da tedavi devam edecek."

Oğlu Hakan hastalanmadan önce evin geçimini sağlamak için hasta bakıcılığı yaptığını anlatan anne Altun, "Eşim de inşaatlarda çalışıyor. Evimiz kira, oğlumun hastalığından sonra hasta bakmayı bıraktım. Hiçbirimizin ailesinden desteğimiz yok. Maddi olarak desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu. 

Baba Mustafa Altun (37) da umutlarını Almanya'dan gelecek iliğe bağladıklarını belirtti.

Oğluna uygun iliğin yüzde 95 uyumlu olduğunu aktaran baba Altın, "Tedavi masraflarının yarısını SGK karşılıyor, bazı şeyleri de kendi cebimizden karşılamak zorunda kalıyoruz. Şu an bize düşen meblağ belirtilmediği için bilmiyoruz. Dışarıda bizim masraflarımız olacak, kalacağımız yer, gidip gelme sorunu var. Okula giden çocuğumuzla bebeğimiz var. Başka bir gelir kaynağımız da olmadığı için benim çalışmam gerekiyor. Evladım kurtulsun, ben başka bir şey istemiyorum" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber