Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Hakemler meme kanserine dikkat çekti

Elazığ'da hakemler yeni sezonun açılışını meme kanserine dikkat çekip, farkındalık oluşturmak istedi.

Hakemler meme kanserine dikkat çekti

Elazığ'da hakemler yeni sezonun açılışını meme kanserine dikkat çekip, farkındalık oluşturmak istedi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) yeni sezonun başlangıcını Medical Park Elazığ Hastanesi ile yaptı. Medical Park Elazığ Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç'ın organize ettiği programda, meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında hakemler meme kanserine dikkat çekmek için "Kanserden Korkma, Geç Kalkmaktan Kork" yazılı tişörtlerle sezon açılışını yaptı. Özel bir otelde yapılan programa, Medical Park Elazığ Hastanesi Koordinatörü Op. Dr. Mahmut Yıldız, Başhekim Op. Dr. Hasan Demir, Genel Müdür Yardımcısı Arda Murat Yamaç, Genel Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Yusuf Tekeş, TFFHGD Elazığ Şube Başkanı Atakan Aksu ve hakemler katıldı. Kanser haftası olması münasebetiyle meme kanserine farkındalık oluşturduklarını belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Mahmut Yıldız, "Hakem arkadaşlarımızın bu konudaki cesaretlerini kutuluyorum. Kendileri bu konuda son derece başarılı bir aktivasyon içerisinde bulundular. Bu farkındalığı bizim en kıymetli varlıklarımız olan annelerimizi, kız kardeşlerimizin ve eşlerimizin böyle bir hastalığa yakalanmamaları için ön tanı ve tedavileri hakkında bir bilgi vermek amacıyla böyle bir etkinlik planladık" dedi.

Bu ayın meme kanseri farkındalık ayı olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Yusuf Tekeş, "Meme kanseri her 9 kadından bir tanesinde bulunan bir hastalıktır. Kadınlarda en sık ölüm sebeplerinden biri meme kanseridir. Ama erken tanıyla yüzde yüze yakın tedavi imkanı olan bir kanser tipidir. Bu sadece kadınlarda değil. Yüzde 1 oranında erkeklerde de görülmektedir" diye konuştu.

Erkekleri de meme kanseri konusunda aynı hassasiyeti göstermeye davet eden Medical Park Elazığ Hastanesi Başhekim Op. Dr. Hasan Demir, meme kanserinin erkeklerde kötü bir seyir hali aldığını söyledi.

Ülke adına kazasız belasız bir sezon geçirme temennisinde bulunan TFFHGD Elazığ Şube Başkanı Atakan Aksu ise, mental ve fiziksel olarak sezona hazırlandıklarını ifade etti.

Hakemler meme kanserine dikkat çekti

Hakemler meme kanserine dikkat çekti

Hakemler meme kanserine dikkat çekti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber