Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 28 Kasım 2015 - 12:48 Yorum: 0

Hakim, nişanlısını öldüren genci affetmedi en ağır cezayı verdi

Nişanlısı N.T.'yi öldüren Okan Açıkgöz'ün yargılandığı davada karar çıktı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Açıkgöz'e kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Hakim, nişanlısını öldüren genci affetmedi en ağır cezayı verdi

Mahkeme cezada indirim yapmadı. Mahkeme ayrıca, nişanlısını öldürdükten sonra cep telefonunu da alan Açıkgöz'e hırsızlık suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Karardan sonra, sanık yakınları ölen kızın ailesine saldırdı.

Dinçer GÖKÇE

Nişanlısı N.T.'yi geçtiğimiz yıl 6 Temmuz'da öldüren 20 yaşındaki Okan Açıkgöz'ün davası 7. celsede karara bağlandı. Mahkeme, duruşma savcısının bir önceki celse verdiği mütalaaya uydu.

Mahkeme, Açıkgöz hakkında, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, nişanlısı N.T.'yi öldürdükten sonra üzerindeki cep telefonunu da alıp 200 liraya satan Açıkgöz'e, müebbet hapis cezasının yanı sıra, nitelikli hırsızlık suçundan da 5 yıl hapis cezası verdi.

DURUŞMA SALONU KARIŞTI

Kararın açıklanması sırasında duruşma salonu karıştı. Sanık yakınları, N.T.'nin anne ve babasına saldırdı. Polis, kavgaya karışan sanık yakınlarının ifadelerini aldı.

AV. GÖRGÜLÜ: ADİL BİR KARAR OLDU

N.T.'nin ailesinin avukatı Ali Görgülü, kararı 'adil bir karar' olarak yorumladı. Mahkemenin verebileceği en ağır cezayı verdiğini anlatan Görgülü, "Kadınlara

ve savunmasız insanlara yönelik bu türden suçların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Yerinde bir karar oldu" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

N. T.'nın cansız bedenine geçtiğimiz yıl Sakarya'da ormanlık bir alanda ulaşıldı. 20 yaşındaki T. 6 Temmuz günü nişanlısı Okan Açıkgöz (20) ile İstanbul'dan Sakarya'ya gitmişlerdi. A.'nın dava dosyasında yer alan bilgilerine göre, iki genç, evlenmelerine izin vermeyen ailelerinden kaçmak için Sakarya'ya geldi. Kent merkezine varmadan otobüsten inen çift ormanlık alana yöneldi. A.'nın iddiasına göre, T. nişanlısına bakire olmadığını söyledi. A., bu ifade sonrası kendini kaybettiğini ancak T.'nin nasıl öldüğünü bilmediğini belirtti. Yapılan otopsi işlemi sonrası ise T.'nın boğularak öldürüldüğü anlaşıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/

Haber Kaynağı: HÜRRİYET
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber