Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Ağustos 2016 - 23:43 Yorum: 0

Hakkari şehitleri memleketlerine uğurlandı

Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Zeki Uğur ve Jandarma Komando er Tunahan Doktur, düzenlenen törenle memleketlerine...

Hakkari şehitleri memleketlerine uğurlandı

Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Zeki Uğur ve Jandarma Komando er Tunahan Doktur, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesine bağlı Yeşilova köyü yakınlarındaki Mamreş bölgesinde yürütülen operasyon sırasında bir grup PKK'lı teröristle çıkan çatışmada yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan 2'nci Bolu Komando Tugayı'nda görevli Uzman Çavuş Zeki Uğur ile Hakkari-Van karayolunda müşterek icra edilen yol emniyeti ve EYP arama faaliyeti esnasında, Akbulut Köyü Demirli Mezrası bölgesinde, güvenlik güçlerinin geçişi esnasında bölücü örgütü mensupları tarafından EYP'in patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Komando er Tunahan Doktur için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutan Vekili Albay İbrahim Koyuer, çok sayıda asker ve polis katıldı. Tören, saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Duanın ardından şehitlerin Türk bayraklara sarılı naaşları meslektaşlarının omuzunda tören alanından alınarak ambulansa konuldu.

Şehit Zeki Uğur'un ailesinin de katıldığı törenle şehitler memleketleri Ankara ve Bursa'ya uğurlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber