Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Mayıs 2018 - 22:33 Yorum: 0

Hakkari Üniversitesi senatosundan İsrail´e kınama

Hakkari Üniversitesi senatosu yaptığı yazılı açıklama ile İsrail vahşetini kınadı.

Hakkari Üniversitesi senatosundan İsrail´e kınama

Hakkari Üniversitesi senatosu yaptığı yazılı açıklama ile İsrail vahşetini kınadı.

Hakkari Üniversitesi senatosu tarafından yapılan açıklamada, "Tüm semavi dinler için kutsal olan Filistin topraklarında uzun yıllardır süren İsrail zulmü, masum ve savunmasız insanların öz topraklarında yaşamalarına imkan tanımamaktadır. Katliamlar yaparak işgal alanını sürekli genişleten İsrail, 14 Mayıs 2018 tarihinde abluka altına aldığı Gazze'de birçok masum Filistinliyi öldürerek dünya tarihine adını kanla yazmıştır.

İsrail'in 1967 yılında Kudüs'ün doğusunu işgal ederek 1980 yılında kentin tamamını başkenti olarak ilan etmesi, günümüze kadar ABD Başkanı Donald Trump ve ABD güdümünde olan sınırlı devletler dışında hiçbir devlet tarafından kabul görmedi. Uluslararası kamuoyunun bütün tepkilerine rağmen ABD'nin İsrail'deki Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması, Ortadoğu'yu büyük bir kaosun içine atmıştır. ABD bu kararını 14 Mayıs 2018 tarihinde uygularken, İsrail bundan da destek alıp Gazze'de katliam yaparak Filistin topraklarını kana bulamıştır. Filistin topraklarında bu olaylar sırasında 60 kişi şehit olurken 2770 kişi de yaralanmıştır.

ABD, insan haklarını hiçe sayıp Ortadoğu'da oluşması muhtemel olan barış ortamını tehdit ederek büyük bir katliama ön ayak olmuştur. İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'yi ve ABD'nin savaşı tetikleyen bu tavrını protesto etmek isteyen silahsız Filistin halkına, insansız hava araçlarıyla mermi ve gaz bombalarıyla saldıran Siyonist İsrail yönetimi ve ona destek olan ABD tarihin utanç sayfalarında yer alacaktır. İsrail yaptığı bu katliamla insanlık tarihi boyunca nefretle anılacaktır" denildi.

"Masum ve savunmasız insanların kanını dökerek bu kutsal topraklarda Müslüman varlığını sonlandırmak isteyen İsrailliler ve yandaşlarının bu ütopyayla hareket ettiklerinin farkında olan bütün devletlerin birlik olup bu katliamları durdurması en büyük temennimizdir" denilen açıklamada, "İslamiyet'in kalbi olan Kudüs'ü asla Yahudileştiremeyeceğini göremeyen Siyonist İsrail yönetimi ve onu bu katliamlarda destekleyen herkesi sadece Müslümanlar olarak değil tüm insanlık adına lanetliyoruz.En kutsal mekanlara ev sahipliği yapan Kudüs'ün kana bulanmasının derin acısıyla yapılan Müslüman ve insanlık katliamını ve dünyanın bu katliam karşısında utanç verici sessizliğini şiddetle kınıyoruz. Hakkari Üniversitesi Senatosu olarak katliam esnasında yaşamını yitiren tüm Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber