Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Eylül 2018 - 14:33 Yorum: 0

Hakkari Valiliğinden şarbon açıklaması

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede şu an bulaşıcı ve bölgeyi ciddi anlamda tehlikeye sokabilecek yaygın bir şarbon vakası...

Hakkari Valiliğinden şarbon açıklaması

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede şu an bulaşıcı ve bölgeyi ciddi anlamda tehlikeye sokabilecek yaygın bir şarbon vakası bulunmadığı ifade edildi.

Hakkari Valiliğinden konu hakkında yapılan açıklamada, "İlimiz merkez ilçesi Aşağıderecik köyünde şarbon vakası ile ilgili olarak, 17 Ağustos 2018 tarihli yapılan kontroller ve Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderilen numuneler sonucunda hastalık onayı verilmiştir. Hastalık tespit edilen mihrak ve çevresi karantina altına alınmış olup; Çanaklı, Aşağıderecik ve Kırıkdağ köylerinde hayvan hareketleri durdurulmuştur. Veteriner hekimlerimizce hastalığa duyarlı bütün hayvan türlerine gerekli aşılamalar eksiksiz olarak yapılmıştır. Vaka öncesinde 200 hayvanın telef olması ile ilgili basına verilen bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgeye giden ekiplerimiz de herhangi bir hayvan ölüsüne rastlamamış olup; şuan bulaşıcı ve Bölgeyi ciddi anlamda tehlikeye sokabilecek yaygın bir şarbon vakası bulunmamaktadır"denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber