Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 20 Temmuz 2014 - 02:28 Yorum: 0

Hakkari'de aşiret kavgası

Hakkari'de bu gece de devam eden taşlı ve sopalı kavgada, bir çok işyeri tahrip edildi

Hakkari'de aşiret kavgası

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de iki aşiret arasında dün başlayan ve bu gece de devam eden taşlı ve sopalı kavgada, bir çok işyeri tahrip edildi.

Dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı iki aşiret arasında başlayan ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yatıştırılan taşlı sopalı kavga, bugün iftarın ardından yine başladı.

Kent merkezindeki Bulvar Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzlerce kişi taş, sopa ve satırlarla birbirlerine saldırdı.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis, kavga eden grupları gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı. Silah seslerinin de duyulduğu kavga sırasında bir çok işyeri tahrip edilirken, bazı iş yerleri de ateşe verildi. 

Ateşe verilen iş yerleri TOMA ve itfaiye araçları tarafından söndürülürken, yaralanan vatandaşlar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Olaylar çarşı merkezi ve ara sokaklarda devam ederken, kentte görevli bir grup imam, Kur'an-ı Kerim'le dolaşarak grupları yatıştırmaya çalıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber