Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Temmuz 2016 - 17:53 Yorum: 0

Hakkari’de düğün süreleri bir güne indirildi

Hakkari'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri kentte düğün, taziye ve toplumsal olaylarla ilgili alınan kararlar...

Hakkari’de düğün süreleri bir güne indirildi

Hakkari'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri kentte düğün, taziye ve toplumsal olaylarla ilgili alınan kararlar kapsamında düğün süreleri 1 gün ile sınırlandırıldı.

Hakkari Belediyesinin öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kentteki kanaat önderleri ve kadın temsilcilerinin aralarında bulunduğu platform toplumsal yaşama dair bir dizi karar aldı. Hakkari Belediyesi meclis salonunda kamuoyuyla paylaşılan kararlar arasında daha önce 2 gün olan düğünler bir güne indirildi. Alınan kararlar ile ilgili belediye meclisi toplantı salonunda Belediye Eşbaşkanvekili Fatma Yıldız ve kanaat önderleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı. Kanaat önderleri adına açıklama yapan yazar Bedri Çallı, Hakkari yerelinde kanaat önderleri, kadınlar, gençler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerin ardından düğünler, taziyeler ve toplumsal yaşam ile ilgili bazı kararlar alındığını söyledi. Toplumsal ilişkilerde sorun olan ve değişmesi gereken veya esnekleştirilmesi zorunlu olan konular üzerine, toplumun dinamikleri ile konsensüs sağlayarak bu kararları aldıklarını anlatan Çallı, düğünler ile ilgili 22, taziyeler ile ilgili 6 toplumsal yaşamla ilgili 14 karar alındığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber