Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 19:48 Yorum: 0

Hakkari'de kadınlara meme kanseri anlatıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verildi.Hakkari Devlet Hastanesinde basın mensupları ile bir araya gelen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Erdinç Mercan, Türkiye ve dünya...

Hakkari'de kadınlara meme kanseri anlatıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verildi.

Hakkari Devlet Hastanesinde basın mensupları ile bir araya gelen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Erdinç Mercan, Türkiye ve dünya genelinde 1-31 Ekim tarihinin "Dünya Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" olarak kabul edildiğini söyledi.

Bu ay kapsamında meme kanserinin erken tanısının, teşhisinin anlatıldığı ve kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmasının ne kadar önemli olduğunu anlatmayı amaçladıklarını belirten Mercan, şöyle konuştu:

"Bu yapı içerisinde en önemli birimlerinden biri hastaneler ve bütün il genelinde bulunan KETEM'lerdir. Kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri 2002 yılında Türkiye genelinde 11 ilde kurulmuş olup 2014 tarihinde bu sayı 134'de ulaşmıştır. Her 20 yaşın üzerindeki kadınlarda her ay memelerini kendi kendilerine muayene etmeyi bilmeli ve öğrenmelidir. Dünyada her yıl 30 bin kadında yeni meme kanseri tanısı konulmakta. Dünyada her 11 dakikada bir kadın meme kanseri nedeniyle vefat etmekte. Her 3 dakikada bir kadında yeni meme kanseri tanısı konulmakta."

Meme kanserinin en büyük belirtisinin memede kitle, kızarıklık, şişlik, kolda ödem olduğunu anlatan Mercan, belirtiler halinde hastanın mutlaka bir doktora başvurması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber