Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 11 Ekim 2016 - 13:24 Yorum: 0

Hakkari’de PKK/KCK operasyonu

Hakkari'de düzenlenen PKK/KCK terör örgütü operasyonunda çok miktarda mühimmat ele geçirilirken, 7 kişi ise gözaltına alındı.

Hakkari’de PKK/KCK operasyonu

Hakkari'de düzenlenen PKK/KCK terör örgütü operasyonunda çok miktarda mühimmat ele geçirilirken, 7 kişi ise gözaltına alındı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, ilimiz merkezi ile ilçelerimiz ve kırsal alanda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla eleman, silah gücü, lojistik destek ve terörize ederek sağlayan halk desteğini ciddi seviyelerde yitiren örgütün başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere stratejik ve ekonomik hedeflere yönelerek ses getirici eylemler planladığı şeklinde istihbari bilgiler alınmaktadır. Bu kapsamda, 31.08.2016-09.10.2016 tarihleri arasında yapılan operasyonların da etkisiyle sağlanan güven ve huzur ortamının devamını isteyen duyarlı vatandaşlarımız tarafından yapılan ihbarlar neticesinde, 1 adet roket atar, 6 adet el bombası, 23 adet patlamaya hazır EYP, 6 adet anti tank roket başlığı, 1 adet anti personel roket başlığı, 4 adet sevk fişeği, 4 adet eldiven ele geçirilmiştir. 09.10.2016 tarihinde ilimiz merkez Dağgöl Mahallesinde düzenlenen operasyonda, 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bunlardan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 6 şahsın ise gözaltı hali devam etmektedir. Belirtilen operasyonların tamamlanmış tahkikat aşamasından edinilen bilgilerle teyit edildiği üzere, il merkezinde başta güvenlik güçlerimize ait bina, sabit nokta, ekip ve uygulamaları olmak üzere sansasyonel tarzda gerçekleştirilebilecek silahlı eylemlerin engellenmesi mümkün olmuştur" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber