Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Hakkari'de ''Sağlık Spor Umut'' Projesi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de madde bağımlısı gençlerin spora kazandırılması ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın yaratılması için başlatılan "Sağlık Spor Umut" Projesi kapsamında...

Hakkari'de ''Sağlık Spor Umut'' Projesi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de madde bağımlısı gençlerin spora kazandırılması ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın yaratılması için başlatılan "Sağlık Spor Umut" Projesi kapsamında 13 kişiye kayak eğitimi veriliyor.

Hakkari Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında başlatılan proje kapsamında, Merga Büt Kayak Merkezinde 13 gence kayak eğitimi verildiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dernek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunduğumuz hibe programı kapsamında Hakkari'de madde bağımlısı öğrencilerin spora kazandırılması ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Amacımız kentte madde bağımlısı olabilecek öğrencilerin, spora teşvik edilmesi. Sonrasında madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın yaratılması ve bu gençlerin madde bağımlılığından uzaklaştırılması, bunun neticesinde toplumda birer örnek birey olmalarının sağlanmasıdır. Burada 13 gencimize, öğrencimize kayak ve ardından rafting eğitimi vereceğiz. Son olarak bu sporcularla ilgili bir seminer vereceğiz."

Öğrencilerden Recep Sönmez, eğitimden çok memnun kaldıklarını söyledi.

Sönmez, "Önceleri sporla pek ilgimiz yoktu. Sigara içiyor ve bünyemize zarar veriyorduk. Spora geldikten sonra sigarayı bırakmaya başladık ve daha sağlıklı bir hayat için adım attık. Eskiden öyle değildi. Kendimizi düşünmüyorduk ama yaptığımızın kötü olduğunu anladık. Spor zamanımızın güzel geçmesini sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber