Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Aralık 2014 - 14:43 Yorum: 0

Hakkari'de yeşillendirme çalışmaları

HAKKARİ (AA) - Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığına 350 çam ve sedir ağacı dikildi.Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan...

Hakkari'de yeşillendirme çalışmaları

HAKKARİ (AA) - Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığına 350 çam ve sedir ağacı dikildi.

Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ağaçlandırma Eylen Planı kapsamında Hakkari'deki mezarlık, okul ve cami bahçeleri yeşillendirilerek korunma altına alınacak.

Bu kapsamında Karşıyaka Mahallesi Aile Mezarlığına dikilmek üzere vatandaşlara 350 adet çam ve sedir ağacı verildi. Öğle saatlerinde bir araya gelen mahalle halkı, kendilerine verilen ağaçları Orman İşletme İl Müdürlüğünde görevli Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Abdulmenav Demir gözetiminde mezarlık alanına diktiler.

Orman İşletme İl Müdürü Yüksel Özcan, yaptığı açıklamada, genel müdürlüklerinin Ağaçlandırma Eylem Planı kapsamında ildeki mezarlık, okul ve cami bahçelerini yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

İl merkezi başta olmak üzere 12 köyde 10 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını belirten Yüksel, ''Özellikle mezarlıkların yeşillendirilmesi ve korunması için elimizden geleni yapacağız. 34 bin metre tel aldık. Yeşillendirerek etrafını tel örgülerle kapatarak koruma altına alacağımız mezarlıklara vatandaşların da sahip çıkması için uyarı tabelaları asacağız'' dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nedim Kanat ise toplumun değerlerinin korunmasına yönelik başlatılan çalışmalardan dolayı Özcan ve çalışanlarına teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber