Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 07 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Hakkari'deki halk oyunları yarışmasında şike iddiası

Hakkari'de yapılan ve şike yapıldığı iddiasıyla ertelenen Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği Yarışması'na, Şemdinli'deki ekipler katılmama kararı aldı

Hakkari'deki halk oyunları yarışmasında şike iddiası

HAKKARİ (AA) - Şemdinli ilçesinde yapılan ve şike olduğu iddiasıyla bugüne ertelenen "Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği Yarışması"na, ilçedeki 6 ekip katılmama kararı aldı.

Şemdinli'de 21 Şubat'ta başlayan ve iki gün sürecek olan Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği Yarışmaları, jüri üyelerinin şike yaptığı iddiası üzerine başka bir tarihe ertelendi.

İl merkezinde bugün yapılması planlanan yarışmaya 6 ekiple hazırlanan Şemdinli'deki antrenör ve ekipler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, şike yapıldığını öne sürüp, yarışmalara katılmama kararı aldı.

Grup adına basın açıklaması yapan halk oyunları antrenörü Mehmet Fehim Yüce, 21-22 Şubat'ta ilçede yapılması planlanan okullar ve kulüplerarası yarışmaların 21 Şubat'ta okul sporlarıyla başladığını, bazı hakemlerin taraflı davranmalarından dolayı birinci ve ikinci olması gereken ekiplerin 3. ve 4. sıraya yerleştirildiğini ileri sürdü.

Bu sebeple 22 Şubat'ta yapılması gereken yarışmanın ertelendiğini ve tutanak altına alındığını ifade eden Yücel, şunları söyledi:

"İlçemizde yapılması planlanan kulüplerarası yarışma hiçbir gerekçe gösterilmeden il merkezindeki bir okulun salonuna alındı. Biz ilçe halkı ve halk oyunları ekipleri olarak çok üzüldüğümüzü ve kırıldığımızı belirtiyoruz. Bu vesileyle bugün il merkezinde yapılacak olan halk oyunları yarışmasına 6 ekiple katılmama kararı aldığımızı ve aldığımız bu kararın halk oyunları yarışmalarında her yıl olan haksızlıkların, olumsuzlukların bir daha olmamasına vesile olmasını diliyoruz."

Basın açıklamasının ardından, kulüpler adına halk oyunları yarışmasına katılacak olan ekipler, ilçede bulunan kapalı spor salonunda birer gösteri sundu.

Mahalli sanatçılar da konser vererek, halk oyunları yarışmasına katılmama kararı alan ekip oyuncularıyla halay çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber