Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Hakkari'deki halk oyunları yarışmasında şike iddiası

Hakkari'de şike yapıldığı iddiasıyla ertelenen Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği Yarışması, 21 kulübün katılımıyla il merkezinde başladı

Hakkari'deki halk oyunları yarışmasında şike iddiası

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de şike yapıldığı iddiasıyla ertelenen Okullararası Halkoyunları İl Birinciliği Yarışması, bugün il merkezinde 21 kulübün katılımıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halkoyunları İl Temsilciliği tarafından 21-22 Şubat'ta Şemdinli ilçesinde düzenlenen ancak şike yapıldığı iddiası ve çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen yarışma, bugün Hakkari Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yeniden gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışmada, Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından farklı illerden görevlendirilen hakemler, Şemdinli'deki 6 ekip haricinde yarışmaya katılan 21 kulübü değerlendiriyor.

Yarışmanın iptal edilmesiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, halk oyunları adına ilk gün yaşanan olumsuzluklar ve bir sonraki gün yaşanabilecek tatsız olayları engellemek için yarışmayı ertelediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Gönül isterdi ki tekrar Şemdinli'de yaşayalım bunu. Şemdinli halkı bizi bağrına bastı ve hep yanımızdaydı. Biz onlara düzenleme kurulu olarak, oradaki insanlara yanlış yaptığımızı düşündük. O yüzden bir daha aynı yanlışı yapmamak, o insanları üzmemek için yarışmamızı buraya aldırdık. Daha önce yaptığımız halk oyunları yarışmasında verilen puanlamalara düzenleme kurulu olarak itiraz ettik. Federasyonumuzla görüştükten sonra ekiplerimizi güzel bir şekilde değerlendirebilecek Türkiye'nin değişik bölgelerinden hakemler talep ettik. Sağolsun hakemlerimiz burada. Hakemlerimiz inşallah bizleri yanıltmaz, adaletli bir seçim yaparlar ve hak eden ekibimizi birinci yapıp bölgede yarıştıracaklar."

Polis ekipleri de spor salonu ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber