Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...
Türkiye 21 Temmuz 2018 - 15:48 Yorum: 0

Hakkarili Berivanların zorlu mesaisi

Hakkari'de 2 bin 800 rakımlı Merga Miran yaylasında süt sağan kadınlar "Berivan" kavurucu sıcaklara adeta meydan okuyorlar.

Hakkarili Berivanların  zorlu mesaisi

Hakkari'de 2 bin 800 rakımlı Merga Miran yaylasında süt sağan kadınlar "Berivan" kavurucu sıcaklara adeta meydan okuyorlar.

Hakkari'de "Berivan" olarak adlandırılan kadınlar, yazın kavurucu sıcağına rağmen 1 saatlik yolculuğun ardından ulaştıkları yaylada süt sağarak aile bütçesine katkıda bulunuyor. Hakkari Dağanyurt köyü sakinleri her yıl olduğu gibi bu yılda 2 bin 800 rakımlı Merga Miran yaylasında sıcaklara aldırış etmeden zorlu bir mesaiye göğüs geldiler. Bazıları öğrenci olan Berivanlar okul başlayana kadar ailelerine yardım etmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Nergiz Demir isimli bir kız çocuğu, "Geçimimizi hayvancılıkla sağladığımız için sabah erken kalkıyoruz. Evi işlerini kısa sürede bitirerek daha sonra yaylaya çıkmak için hazırlıklara başlıyoruz. Buradaki Berivanların her biri en azında 50 ile 60 arası koyun ve keçi sağıyor. Bazı aileler süt ve peynirin bir kısmını satarak diğer kısmını ise kış ayları için bırakıyor. 2 bin 800 rakımda huzur ve güven içerisinde koyun sağmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkarili Berivanların zorlu mesaisi

Hakkarili Berivanların zorlu mesaisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber