Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:38 Yorum: 0

Hakkarililer hayvanlarını korumayı Mehmetçikten öğreniyor

Yüksekova ilçesinde son yıllarda artan hırsızlık olaylarına karşı yürütülen "Hayvan Hırsızlıklarının Önlenmesi Projesi" kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yöre halkını bilgilendirdi

Hakkarililer hayvanlarını korumayı Mehmetçikten öğreniyor

HAKKARİ (AA) – Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde hayvan hırsızlığına karşı yürütülen "Hayvan Hırsızlıklarının Önlenmesi Projesi" hayata geçirildi.

Yüksekova'da, 2004-2013 yılları arasında çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı gerçekleşti. Hırsızlık olaylarının bu yıl da devam etmesi üzerine, Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, hayvan hırsızlığına karşı çiftçileri bilgilendirmek ve alınabilecek tedbirleri öğretmek amacıyla "Hayvan Hırsızlıklarının Önlenmesi Projesi" uygulamaya konuldu.

Yüksekova'nın Büyükçiftlik köyünde düzenlenen açılış töreniyle hayata geçen projede, köyün merasında, jandarma ekipleri tarafından hayvan sahipleri proje çerçevesinde bilgilendirildi.

Organizasyonda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Büyükçiftlik beldesinde hayvancılığın geliştirilmesi için yaklaşık 3 trilyon değerinde harcama yaptıklarını belirtti.

Hayvancılığın geliştirilmesinin devlet desteğini arttıracağını belirten Yıldırım, "Hayvan hırsızlığını mutlak derece azaltmamız gerekmektedir. Jandarmanın bu konuda desteği her zaman olacak. Jandarma konuyla ilgili çeşitli projeler geliştiriyor. Bu konuda bize düşen destek neyse yerine getirmeye hazırız. Elinizdeki serveti kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Yalçın Baysal ise hayvan hırsızlığı ile mücadelede ahırların önüne kameralar takılması ve gözetleme merkezlerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Baysal, şöyle devam etti:

"Kamera sistemi hem bize hem de sizlere hayvan hırsızlığıyla mücadele noktasında önemli katkılar sağlayacak. 156 Jandarma İmdat her zaman ve her yerde şikayetlerinize müdahale edecek durumdadır. Bu konuda ya en yakın karakola ya da size en yakın telefonla 156 jandarmayı arayıp durumu bildirdiğiniz zaman biz sizin ihbarlarınızı derhal dikkate alarak gerekli müdahaleyi yapacağız. Bunun için de teşkilatımızı kurmuş durumdayız."

Projenin yaklaşık 1 yıl süreceği ve il genelinde hayata geçirileceği bildirildi.

Program, çiftçilerin proje konusunda bilgilendirilmesinin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber