Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Eylül 2014 - 14:13 Yorum: 0

Hakkari'ye atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari'ye ilk kez bin 264 öğretmen atandı

Hakkari'ye atanan öğretmenler çiçeklerle karşılandı

HAKKARİ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamayla Hakkari'ye gelen öğretmenler çiçeklerle karşılandı.

Yaşanan terör olayları nedeniyle insanların gitmek istemediği kentlerden biri olan Hakkari'ye, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez bin 264 öğretmenin ataması yapıldı.

Hakkarililerin adeta yüzünü güldüren atamanın ardından kente gelen öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek işlemlerini yaptı. Öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Tekin ve şube müdürleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente atanan öğretmen sayısının Hakkari tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, bugünden itibaren birçok köydeki öğrencilerin öğretmenlerine kavuşacağını söyledi.

Atamalardan duyduğunu memnuniyeti dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

"Hakkari tarihinde ilk defa büyüklerimizin katkılarıyla bin 264 kadrolu öğretmenimiz ilimize atanmıştır. Merkeze 454, Yüksekova'ya 534, Şemdinli'ye 228 ve Çukurca ilçemize 47 öğretmen atanmıştır. Bununla beraber bizim il genelinde çok az açığımız kaldı. Bunu da il ve ilçelerden müracaat eden eğitim fakültesi mezunları ile kapatmayı düşünüyoruz. Böylelikle hiçbir öğretmen açığımız kalmayacak. Hiçbir köyümüz öğretmensiz kalmayacak" dedi.

Osmaniye'den Hakkari'ye atanan İngilizce öğretmeni Sultan Türel ise Hakkari'ye atanmaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, göreve başlamayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber