Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Temmuz 2014 - 14:11 Yorum: 0

Hakkımı helal etmiyorum

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerken, bir kadın kendisine "Çalıştınız mı, alınteri akıttınız mı? Cumhuriyet vatandaşı olarak ahım yakanızdan düşmeyecek. Ödediğim vergilerimi helal etmiyorum" dedi.

Hakkımı helal etmiyorum

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerek, esnaf ve vatandaşla sohbet etti.

İhsanoğlu beraberinde, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP umumi başkan yardımcıları Celal Adan ve Atilla Kaya ile Mısır Çarşısı'na geldi. 

Burada esnafı dolaşan İhsanoğlu ve beraberindekiler, vatandaşlarla sohbet etti.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamaya, basının gösterdiği ilgiye teşekkür ederek başladı.

Seçim çalışmaları kapsamında dün İzmir'de olduklarını hatırlatan İhsanoğlu, Kayseri ve Diyarbakır'a da gideceklerini anlatım etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, şunları söyledi:

'Nereye gidersek gidelim, Anadolu'nun hangi köşesine gidersek gidelim. Orta Anadolu'da, Akdeniz'de, Ege'de, Bursa'da, Trakya'da, İstanbul'un farklı yerlerinde kendi sıfatımızla vatandaş şekilde gidiyoruz, etrafımızda bir koruma ordusu yok. Milletle doğrudan münasebet halindeyiz ve candan ilgi görüyoruz. Bu candan ilgi İçten bir biçimde tezahür ediyor. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız bu merakı büyük coşkuyla gösteriyor, toplumun her kesiminden talep mevcut nedeniyse herkes mutluluk istiyor. Huzur bünyesinde istikrar istiyor.'

İhsanoğlu, ekonomik gelişmenin risk edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, esnafın borçlarının bir an Önce ödenmesi için lüzumlu tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı. 

Bazı vergilerin ve sigorta borçlarının tekrar düşünülmesi gerektiğini dile getiren İhsanoğlu, 'Bu esnafımızın ve orta direği yaygın tabirle düşünmek lazım. Bunlarla birebir bu münasebeti kurarak, onların dertleriyle hemdert, halleriyle hemhal olmak ve tıpkı sürede bu insanlara gösterdikleri yakın ilgiden ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu fırsatı bugün yakaladık' diye konuştu.

'Gönülden gönüle bir yol var'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gazetecinin, 'Sayın Demirtaş Başbakan Erdoğan'ı eleştirmişti, devletin imkanlarını kullanıyor diye. Sizin de buna benzer bir eleştriniz mevcut mı?' sorusuna İhsanoğlu, şu yanıtı verdi:

'Ben bunu söyledim zaten. Bu haklı bir eleştiridir. Bu ayan beyan bir durumdur. Bir taraftan Sayın Başbakan tüm devletin imkanları, Başbakanlık imkanları, etrafındaki partinin destekçisi olan varlıklı iş adamlarının destekleri, öteki destekler var. Geçenlerde bir istatistik yayınlandı gazetelerin bir tanesinde, 550 dakika TRT, Sayın Başbakanı vermiş, Selahattin Bey ile ikimize 4 dakika, 5 dakika dahi değil. 5 dakika olsaydı 1'e 100 olacaktı, o dahi 1'e 100 değil. Millet bunu görüyor fakat millete ulaşmanın yolu sadece forsla debdebeyle devlet imkanlarıyla devlet televizyonları ile olmuyor. 

Kalpten kalbe gönül, gönülden gönüle bir yol var. O yolun sahibiyiz. Halk o yolu biliyor. Gözüne baktığı zaman, sesini duyduğu süre onun ne olduğunu anlıyor. Bugün bundan sonra Türkiye'de hiç kimse hakikati saklayamaz, halk yeni bir ses, yeni bir soluk istiyor ve bu yeni sesi, yeni nefesi buldu. Biz birbirimize saygılı olacağız nedeniyse bu yarış, Türkiye'nin en ulu makamı olan cumhurbaşkanlığı makamına bir yarıştır. O makama layık olan kişiler o makama müsait bir biçimde davranacaklardır. İlk günden buyana bu çıtayı yüksek koyduk ve buna riayet etmeye çalışıyoruz.'

İhsanoğlu, 'CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün iftar vakti rakılı fotoğrafı fazla fazla tartışıldı, fazla fazla eleştirildi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz' sorusu üzerine, 'Ben ondan haberdar değilim. Öyle bir şey doğruysa onun muhatabı odur, kendisidir. Ben bilmiyorum' diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Sayın Başbakan Türkmenlere ilişkin eleştirinize, hatırlatmanıza yanıt verdi. 'Kendisi bizim sayemizde o makamlara geldi. En yakından kendisi bilir ne kadar ilgilendiğimizi' diye... Buna bir yanıtınız olacak mı?' sorusuna, 'Benim bu göreve nasıl geldiğim açık, seçik bir şeydir. Ben bunu her süre söyledim. Türkiye hükümetinin aday göstermesidir. Türkiye hükümeti daha öncelikle adaylar gösterdi, kazanamadı. Bu halk görevlerine, uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, ulus adına yapılan hizmetlerdir. Ben bu hizmetleri fazla fazla iyi biçimde yaptığıma inanıyorum. Benim söyleyeceğim bundan ibarettir' cevabını verdi.  

İhsanoğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır Çarşısı'nı gezerken, gazetecilere ismini vermek istemeyen bir bayan kendisine, 'Çalıştınız mı, alınteri akıttınız mı? Cumhuriyet vatandaşı şekilde ahım, hakkımız yakanızdan düşmeyecek' dedi. 

Bunun üzerine İhsanoğlu, 'Demokrasi bulunmaz mu' diye sordu, vatandaş ise 'Demokrasi varsa çalışıp da alınteri akıtıp da var. Böyle zembille inip de yok' cevabını verdi.

İhsanoğlu'nun, 'Peki benim zembille indiğimi nereden biliyorsunuz?' diye sorması üzerine de tıpkı kişi, 'Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz?' diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu da 'Kimin oyuncağı? Meclisteki partiler oyuncak mı?' dedi.

'Niye biz vatandaş şekilde cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz. Bizi kaale piyasa bulunmaz ki. Ben hakkımı helal etmiyorum, ödediğim vergilerimi helal etmiyorum. Kim bu ülkede çalışmadan, taş taş üstüne koymadan, emek vermeden enayi yerine koyuyorsa...' diyen vatandaşa, İhsanoğlu son olarak, 'İşte 3 şahıs koydu, siz bir adet seçeceksiniz. Hakkınız var' diye karşılık verdi.

İhsanoğlu'nun gezisi esnasında beraberindeki bazı kişilerle basın mensupları içinde süre zaman yoğunluk itibarıyla gerginlik yaşandı.

Bu arada İhsanoğlu, gazetecilere İzah yaparken, bir kişinin 'Recep Tayyip Erdoğan' diye tezahüratta bulunması üzerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi ve söz konusu şahıs bölgeden uzaklaştırıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber