Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 03 Temmuz 2015 - 03:48 Yorum: 0

Halaçoğlu: Oyunu bozduk, MHP’yi harcatmadık

Meclis Başkanlığı seçiminin 4’üncü turunda geçersiz oy kullandığı için eleştirilen MHP’nin grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Oyunu bozduk” dedi. Halaçoğlu, Deniz Baykal ile İsmet Yılmaz’ın kendileri için aynı kapıya çıktığını belirterek, “MHP’yi harcatm

Halaçoğlu: Oyunu bozduk, MHP’yi harcatmadık

Saliha ÇOLAK / HT GAZETE

TBMM Başkanlığı seçiminin son turunda 78 geçersiz oy kullanarak AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’a dolaylı destek vermesi tartışmalara yol açan MHP’den, “Oyunu bozduk” savunması geldi. HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardında bir plan çerçevesinde hareket edildiğini savundu. Halaçoğlu, “Baykal Meclis Başkanı olacak, AKP-CHP hükümeti kurulacaktı. Meclis Başkanı’nı da MHP’ye seçtireceklerdi. O zaman bize dönüp sorulacaktı, ‘Siz ne yapıyordunuz, ayakta mı uyuyordunuz?’ diye” ifadesini kullandı.

‘KILIÇDAROĞLU HAKARET ETTİ’

AK Parti’nin MHP ile koalisyon kurmayacağını, bunu en başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemeyeceğini söyleyen Halaçoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun koalisyon seçeneklerini bitirip AKP ile koalisyon kurmak için çaba harcadığını, MHP’ye ve liderine hakaret ettiğini öne sürdü. Halaçoğlu, “Biz ilkelerimizi ortaya koyarken, CHP Genel Başkanı, ‘rövanşist olmayacağını, intikam almayacağını’ söyledi. Ayrıca genel başkanımıza Başbakanlık teklif ederek hakaret etti. Sanki koltuk meraklısıymış gibi göstermek istedi” dedi.

‘CHP ÂLİCENAPLIK GÖSTERMEDİ’

Muhalefetin adayının seçilmemesi sonucunda yüzde 60’lık blokun MHP yüzünden yıkıldığı eleştirilerineyse Halaçoğlu şu karşılığı verdi: “Madem muhalefet başkan seçmeliydi, o zaman neden daha önce Cumhurbaşkanlığı’nda çatı aday gösterdiğimiz adayı desteklemediler? Bizden beklenen âlicenaplığı CHP neden göstermedi? Ne tepki gelirse gelsin, biz MHP’yi harcatmadık. Bizim için Yılmaz ve Baykal aynı kapıya çıkıyordu. Oyunu bozduk.” 

 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber