Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

Halepçe katliamı

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt milletvekili aday adayı Ali İlbaş, "Halepçe katliamı sadece Kürtlere değil, insanlığa karşı yapılmış yakın tarihimizin en büyük katliamıdır" dedi.İlbal, Halepçe...

Halepçe katliamı

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt milletvekili aday adayı Ali İlbaş, "Halepçe katliamı sadece Kürtlere değil, insanlığa karşı yapılmış yakın tarihimizin en büyük katliamıdır" dedi.

İlbal, Halepçe katliamının 27. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu katliamın etkisini günümüzde de gösterdiğini ve etkisinin uzun yıllar silinemeyeceğini söyledi.

Halepçe katliamında 5 binden fazla kişinin zehirli gaz nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten İlbaş, şöyle konuştu:

"Maalesef 16 Mart 1988′de Saddam Hüseyin'in Halepçe'de Kürtlerin ayaklanmasını bastırmak için gerkeçleştirdiği saldırıda 7 bin kişiden fazla kardeşimiz de yaralanmıştır. Kimyasal bombaların kullanıldığı Halepçe katliamı sadece Kürtlere değil, insanlığa karşı yapılmış yakın tarihimizin en büyük katliamıdır. Tarihimizde kara bir leke olarak yerini alan bu katliamın etkisiyle yaşamını yitiren ve yaralananların sayısı on binlere ulaşmıştır. Maalesef bugün ülkemizin de yer aldığı coğrafyada aynı katliamlar, farklı şekillerde farklı silahlarla devam etmektedir. Coğrafyamızda Kürtlere, Türkmenlere ve Araplara karşı DAEŞ ve bazı diktatör yönetimlerin uyguladığı vahşet, Halepçe katliamının farklı bir tezahürüdür."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber