Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Halepçe katliamının 27. yılı

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan...

Halepçe katliamının 27. yılı

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Uçar, Halepçe katliamının eşine az rastlanacak bir katliam olduğunu söyledi.

Katliam sırasında 7 bin kişinin öldürüldüğünü hatırlatan Uçar, şunları kaydetti:

"16 Mart 1988'de Irak hava kuvvetlerine ait uçaklar Halepçe kenti üzerine kimyasal bombalar yağdırdı. 7 bin civarında sivil ve masum insanın zehirlenerek öldürülmesine neden olmuştur.  Akabinde 'Enfal Harekatı' denen harekat ile Müslüman Kürtlere yönelik yapılan katliamlar sonucu 182 bin insan hayatını kaybetmiş milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmiş, on binlercesi sakat kalmış ve büyük bir kısmı açlıkla karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün vesilesi ile Halepçe katliamını ve düzenleyicilerini ve Ortadoğu coğrafyasında ve İslam aleminin her yanında gerçekleşen katliamları telin ettiğimizi nefretle kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber