Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Halepçe katliamının 27. yılı

AĞRI (AA) - Ağrı'da İnsani Yardım Derneği tarafından, Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle açıklama yapıldı.Merkez Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan İnsan Hak...

Halepçe katliamının 27. yılı

AĞRI (AA) - Ağrı'da İnsani Yardım Derneği tarafından, Halepçe katliamının 27. yılı nedeniyle açıklama yapıldı.

Merkez Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, bugünün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 20. yüzyılda tüm insani ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 27. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Anığı, "Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak katledildi. 14 bin 765 kişi ise ağır yaralandı. Günümüze kadar 43 bin 753 kişi şehit düştü ve 61 bin 200 kişi sakat kaldı" dedi.

Halepçe soykırımı insanlık tarihine düşen kara bir sayfa olduğunu söyleyen Anığı, şöyle devam etti:

"Aradan yüz yıllar geçse de Halepçe'de işlenen soykırımın unutulması ve bu soykırımı gerçekleştirenlerin ve onları destekleyenlerin, ayrıca bu trajediye sessiz kalanların Kürt halkı ve insanlık vicdanında affedilmesi mümkün değildir. Halepçe soykırımının altında her ne kadar eski Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in imzası olsa da onlarca emperyalist ülke, İslam aleminin büyük ekseriyeti ve Irak içerisinde binlerce işbirlikçisi de vardı. Enfal hareketi, vahşi baas rejimi tarafından bir soykırıma dönüştürülerek 4 bin 500 köyde, halkın evlerinden yurtlarından edildiği bir Araplaştırma hareketinin adı olup, Halepçe katliamı da bu ırkçı ve vahşi politikanın son halkasıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber