Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...13:42 GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı13:39 Beyaz eşya satışları Mart ayında yüzde 24 arttı13:37 Freni tutmayan kamyonet devrilip paramparça oldu, yaralı sürücü hastaneye k...13:36 CHP Lideri Özel, Çorlu Tren Kazası davasından sonra açıklamalarda bulundu13:35 Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı13:34 İspir’de iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga13:34 Aziziye Belediyesi; “Sevimli dostlarımızla dost bir kurumuz”13:33 Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti13:33 GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlili...13:31 ERÜ’de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’nda...
23 Nisan
Dünya 29 Temmuz 2014 - 22:10 Yorum: 0

Halep'te Esed'e büyük darbe

İslami Cephe, Halep'te Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı binaları patlattı, saldırıda 50 rejim askeri öldürüldü

Halep'te Esed'e büyük darbe

Suriye'nin Halep kentinde İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep alanında Esed güçlerinin karargah şekilde kullandığı binaları tünel kazarak patlaması sonucu, 50 rejim askerinin öldüğü bildirildi.

İslami Cephe Halep basın sorumlusu Yasir Ebu Amar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif İslami Cepheye bağlı birliklerin, eski Halep alanında rejim güçlerinin karargah şekilde kullandığı binalara tünel kazarak ulaştığını belirtti. Ebu Amar, binaların zeminine yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu, içinde üst düzey subayların da yer aldığı 50 askerin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını söyledi.

İslami Cephe'nin, Han Şeyhun ve tarihsel Halep Kalesi çevresinde üç binanın altına tüneller kazarak infilak ettirdiğini söz eden Ebu Amar, binaların havaya uçurulmasından sonra bölgede muhaliflerle Esed güçleri içinde şiddetli çatışmaların çıktığını kaydetti.

Muhaliflerin patlamalardan sonra eski Halep alanında mühim bölgeler ele geçirdiğini dile getiren Ebu Amar, 'İslami Cephe, daha öncelikle de 'Zelzele Operasyonu' ismi altında bölgedeki çok sayıda binayı, tüneller kazarak havaya uçurdu' dedi.

Eski Halep'te muhaliflerin mühim ilerlemeler kaydettiğini aktaran Ebu Amar, 'Tüneller rejimin korkulu rüyası oldu. İslami Cephe bölgede kazdığı tünellerle ciddi manada ilerledi. Halep'te çok sayıda yerde cephe hattına tüneller kazmış durumda. İslami Cephe bu kazılan tünellerle rejime bugün darbe vurduğu gibi, yakında da darbe vurmaya devam edecek' diye konuştu.

Muhabir: Halit Süleyman

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber