Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2017 - 10:08 Yorum: 0

Halı sektörü anavatanı Gaziantep’te buluşuyor

DomotexTurkey 22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde halı sektörünü buluşturuyor.

Halı sektörü anavatanı Gaziantep’te buluşuyor

DomotexTurkey 22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde halı sektörünü buluşturuyor.

DomotexTurkey-Gaziantep Halı Fuarı, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası ve Hannover Messe Turkey Fuarcılık A.Ş. ortaklığında 22 Mayıs 2017 tarihinde dördüncü kez kapılarını açacak. Gaziantep'in halıcılıkta gösterdiği başarıyı fuarcılıkta da gösterdiğini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Gaziantep Halı Fuarı bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek. Son dört yıldır dünyanın en prestijli zemin kaplamaları fuarı markası olan DOMOTEX adı altında gerçekleştirilen Gaziantep Halı Fuarının bu yıl da karlı anlaşmalara zemin hazırlayacağından şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

Fuara iki aydan az bir süre kaldığının altını çizen Hıdıroğlu, "Halı sektörü, Gaziantep'in göğsünü kabartan övünç kaynağımız olan bir sektör. Gaziantep olarak yılda 300 milyon metrekarenin üzerinde halı üretiyoruz. Dünya parça halı üretiminin yüzde 60'a yakın kısmını şehir olarak tek başımıza gerçekleştirmekteyiz. Biz de sektörün fuarımızdan en yüksek faydayı alabilmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Fuar kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın alım heyeti programı kapsamında dünyanın birçok ülkesinden alım heyeti organizasyonu da gerçekleştirileceğini de belirten Hıdıroğlu, DomotexTurkey-Gaziantep Halı Fuarında 29 bin metrekare alanda 200'e yakın katılımcı firmayla ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlandıklarını söyledi.

Gaziantep'in dünya halı modasını belirlediğini söyleyen Hıdıroğlu, "Gaziantep halı sektörü her geçen gün yatırımlarını arttırıyor. Bu gün itibariyle 1400'e yakın halı tezgahına sahip İlimiz dünya halı modasını belirler duruma gelmiştir. 22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz fuar yeni ürünlerle sektörün gözünü kamaştıracaktır. Tüm halı sektörünü DomotexTurkey-Gaziantep Halı Fuar'ına ve Gaziantep'e bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber