Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 11:58 Yorum: 0

Haliç Üniversitesi Yönetiminin Garantör Üniversiteye Devredilmesi

Haliç Üniversitesi'nin yönetimi, geçici olarak garantör üniversite konumundaki İstanbul Üniversitesi'ne devredilecek.

Haliç Üniversitesi Yönetiminin Garantör Üniversiteye Devredilmesi

Haliç Üniversitesi'nin yönetimi, geçici olarak garantör üniversite konumundaki İstanbul Üniversitesi'ne devredilecek. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı denetimler sonucunda İstanbul'daki Haliç Üniversitesi'nin geçici tedbir olarak faaliyet izninin durdurulması kararlaştırıldı. Kararla, Haliç Üniversitesi'nin yönetimi, geçici olarak garantör üniversite konumundaki İstanbul Üniversitesi'ne devredilecek. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Yükseköğretim Genel Kurulu, 12.05.2016 tarihli oturumunda Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 25. maddesinin d fıkrasının 2. bendinde belirtilen "Vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim ile idari, mali ve ekonomik faaliyetlerinin gözetim ve denetimi ile inceleme ve soruşturma faaliyetlerine kasten engel olunması" fiilinin işlenmesi nedeniyle Haliç Üniversitesi'nin yönetiminin bu üniversitenin garantörü olan İstanbul Üniversitesi tarafından geçici olarak devralınarak, bir yıl süreyle yürütmesine karar vermiştir. İstanbul Üniversitesi'nin garantör üniversite olması tamamıyla Haliç Üniversitesi kurucularının talep ve arzusuyla gerçekleşmiştir. Haliç Üniversitesi'nin yönetiminin geçici olarak devralınması işte bu garantörlük dolayısıyla doğmuş olup; geçici yönetim görevi İstanbul Üniversitesi'nin bir talebi veya YÖK'ün bir ataması üzerine gerçekleşmemiştir. Bu geçici yönetim görevi kanuni bir zorunluluk olarak üstlenilmiştir. Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 26. maddesi gereği olarak önlem kararının alındığı tarihte Haliç Üniversitesi mütevelli heyet başkanı, üyeleri ile rektörün görevleri sona ermiştir. Yine aynı maddedeki düzenlemeye göre yönetimi geçici süreyle üstlenen garantör İstanbul Üniversitesi'nin Rektörü Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu da geçici mütevelli heyet sıfatını kazanmıştır. Mevzuat gereği oluşan geçici mütevelli heyet kararıyla Haliç Üniversitesi'ne yeni bir rektör atanıncaya kadar bu görevi İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu'nun bir üyesi vekaleten ve geçici olarak sürdürecektir. İstanbul Üniversitesi garantörlük sıfatı ve kanundan doğan sorumluluğunun bir gereği olarak, Haliç Üniversitesi'nin tüm faaliyetlerinin yasalara uygun biçimde sürdürülmesi ve özellikle eğitim öğretim ile idari, mali ve ekonomik faaliyetlerinin gözetim ve denetimi ile inceleme ve soruşturma faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri alacaktır. Haliç Üniversitesi'nin eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir kesinti söz konusu olmayıp, dersler, sınavlar ve tüm akademik etkinlikler ilgili mevzuat ve akademik takvimde öngörüldüğü şekilde yapılacaktır. Kanunen devralmak zorunda olduğumuz bu geçici yönetim görevini de tüm mensuplarımızla yüksek bir sorumluluk duygusuyla ve en iyi şekilde yerine getirme gayreti gösterirken, Haliç Üniversitesi'nin temel unsurları olan değerli öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanlarıyla sürekli diyalog içinde olacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber