Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 14:44 Yorum: 0

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği devasa projelerle inşaat sektörünün önemli markaları arasında yerini alan Halil Avcı Şirketler Grubu'nun...

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği devasa projelerle inşaat sektörünün önemli markaları arasında yerini alan Halil Avcı Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ABTÜ) geleceğin inşaat mühendisleriyle tecrübelerini paylaştı.

Başarılı işadamı Halil Avcı, "Kariyer Günleri" adı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle buluştu.

ABTÜ Yeşiloba Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdülazim Yıldız, Genel Sekreter Osman Arık ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halil Gerek de katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, bu tür etkinliklerin sayısının daha da artırılması gerektiğini söyledi. Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı'ya katkılarından dolayı teşekkür eden Gül, "Bu konferanslarda öğrenilen bilgiler, okulda öğrenilmez. Hayatın içerisinden alınan bilgiler en önemlisidir. Sayın Halil Avcı'nın buraya gelip, meslek hayatında yaşadıklarından kesitler paylaşması sizler için çok önemli birer avantajdır" dedi.

Daha sonra söz alan Halil Avcı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni düzenlediği etkinlikten dolayı kutladığını belirterek konuşmasına başladı. Avcı, öğrencilik yıllarından başlayıp, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Kendisi de inşaat mühendisi olan Avcı, bilginin okulda öğretildiğini, ancak önemli olanın, bu bilgileri iş yaşamına yansıtmak olduğunu söyledi.

"MUTLAKA İNİSİYATİF ALIN"

Geleceğin inşaatçılarına, meslek yaşamlarında mutlaka inisiyatif almalarını tavsiye eden Halil Avcı, "Öncelikle işinizi sevin. İnşaat mühendisliği sevilmeden yapılacak iş değildir. Genç bir mühendis iken kendi potansiyelimi göstermek adına inisiyatif alıyordum. Sizler de yapacağınız işlerde inisiyatif almaktan çekinmeyin. Korkmadan çalışın. Sizinle birlikte çalışan tecrübeli iş arkadaşlarınızdan işinizle ilgili süreçleri öğrenin. Olumlu örnekleri kendinize şiar edinin. Bilimden ve sanattan asla ayrılmayın. Ne, neden, nasıl, niçin, kim gibi soru cümleleriyle sorgulayın. Çağdaş gençliğin gerekleri olarak değişime açık olun, kendinizi sürekli geliştirin, teknolojik yenilikleri izleyin, hayatın sadece üniversiteden ibaret olmadığını bilin ve sosyal yaşamınıza da önem verin, çevrenize olumlu enerji yayın, güler yüzlü olun, başarı için sabır gerektiğini unutmayın, kendinize sevdiklerinize zaman ayırın" şeklinde konuştu.

Bir insanın başarılı olabilmesi için öncelikle kendisine güvenmesi gerektiğinin altını çizen Halil Avcı, başarıya giden yolun direşken olmaktan geçtiğini vurguladı. Avcı, "Geçmişte Adana müteahhitleri olarak Çukurova dışına pek çıkmayı düşünmezdik. Şimdi biz ve bizim gibi birçok firma, başka illerde ve başka ülkelerde işler yapıyor" dedi.

"TÜRKMENİSTAN GIPTAYLA BAKILAN BİR ÜLKE"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi'nin başkanlığını da yürüten Halil Avcı, Türk inşaat sektörünün yurt dışında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara da değindi. Avcı, yurt dışı deneyimi Libya ile başlayan Türk inşaat sektörünün, şu anda tüm dünyada kendini kabul ettirdiğini ifade etti.

Kendilerinin de yıllar önce Türkmenistan'ı seçtiğini belirten Avcı, Türkmenistan'ın, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un önderliği ve vizyonunda geliştirilen 2011-2030 Ekonomik Kalkınma Ulusal Programı çerçevesinde; ekonomisi sürekli gelişen, her yıl büyüme hızıyla rekorlar kıran; tarafsızlık ilkesi, sanayileşme vizyonuyla dünyada takdir gören ve gıptayla bakılan bir ülke olduğunu söyledi. Avcı, Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi'nin 25 yıldır iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin kardeşçe bir çabayla gelişmesi için çalışma yürüttüğünü ifade etti. Avcı, çeyrek asırlık süreçte Türk müteahhitlerin, Türkmenistan'da çok sayıda projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Başarılı işadamı Halil Avcı, konuşmasının ardından, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Avcı, sektörün geleceğiyle ilgili soru üzerine, şu yanıtı verdi:

"İnsanlık yaşamında öncelikle birinci ihtiyaç yeme-içme. Sonrasında barınma ihtiyacı. Herkes şu anda yaşam standardına göre en iyi yerde yaşamak istiyor. Bu onun en doğal hakkı. Sürekli yeni yeni insanlar nüfusa katılıyor. O nedenle yeni yeni evlere ihtiyaç var. İnşaat mühendisliği yaşam devam ettiği müddetçe devam edecek bir meslek."

Sektör açısından Adana'da da hızlı bir gelişmenin söz konusu olduğunu belirten Avcı, "Adana'da çok sık imar planlarının durdurulması bir handikap. Yapılan hukuksuzluklar mahkeme kararlarıyla düzeltiliyor. Şu an en açık yer Sarıçam ilçesi. Orası cazibe merkezi olacak. Stadyum orada, Çukurova Üniversitesi orada, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kampüsü de orada inşa ediliyor. Umuyorum ki Sarıçam'daki planlama, Kuzey Adana inşa edilirken yapılan bazı planlama hatalarından ders alınarak yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Halil Avcı, Geleceğin İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber