Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 16 Ağustos 2018 - 12:28 Yorum: 0

Halilye’de parklar çiçeklerle donatılıyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sürdürülen peyzaj çalışmalarını inceledi.

Halilye’de parklar çiçeklerle donatılıyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sürdürülen peyzaj çalışmalarını inceledi.

Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelinde parklarda peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Demirkol'un "Yemyeşil Haliliye" hedefiyle çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parkları çiçeklerle donatıyor. Demirkol beraberinde Başkan Yardımcıları Osman Uludağ ve Mehmet Selim Polatkan ile birlikte Necmettin Cevheri Parkında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Demirkol peyzaj çalışmaları hakkında teknik sorumlulardan bilgi aldı. Demirkol ayrıca çocuklarla beraber çiçek dikti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde peyzaj çalışmaları kapsamında parklara yöresel mimariye uygun olarak Urfa taşından kastel yapıyor. Çalışmaları inceleyen Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak parklarımızın yemyeşil olmasını yine aynı şekilde Haliliye'nin yemyeşil olmasını istiyoruz. Geçmişte hizmet veren taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Meskun mahallerde daha önceden yapılmış olan parklarımızda yeni ıslah çalışmalarımız ve park yapılmamış alanlarda park yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Bulunduğumuz değerli büyüğümüz Necmettin Cevheri'nin adını alan parkımız Bahyasuyu Mahallemizde ve sadece Bahyasuyu Mahallemizde değil ilçe genelinde tüm parklarımızda yemyeşil parklar ve çocuklarımızın hoşça vakit geçireceği oyun grupları ve spor yapmak isteyenler için spor aletleri parklarımıza monte edilmiştir. Haliliye Belediyesi olarak yapılmayanları yapmaya devam ederek ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz. Daha önceden yapılmamış olan bizim başlatmış olduğumuz çalışma ile belli alanlarda ki parklarımıza çeşmeler yapıyoruz. Bu çeşmelerimiz eski zamanlarda adı farklıydı. Bazılarında çeşme bazılarında hayrat denirdi. Haliliye Belediyesi'nin "Gelenekten geleceğe" anlayışı içerisinde biz bu çalışmalarımıza eski adı ile kastel diyoruz. Daha önceden Şanlıurfa'da çeşme tabiri yoktu, kastel vardı ve parklarımızda kastellerimiz olacak. İnşallah kartellerimizden yedi gün yirmi dört saat su akacaktır. Bu su ihtiyacının yanı sıra kastellerimizle Şanlıurfa'nın unutulmaya yüz tutmuş olan kastel kelimesini de Haliliye'ye armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bamyasuyu Mahalle Muhtarı Mustafa Bağış ise yapılan çalışmalar nedeni ile Demirkol'a teşekkür etti. Parklarda hiçbir sorunlarının olmadığını aktaran Muhtar Bağış, kamera sistemi ile parklarda güvenlik sorunun ortadan kalktığını ifade etti.

Halilye’de parklar çiçeklerle donatılıyor

Halilye’de parklar çiçeklerle donatılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber