Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Kasım 2016 - 14:24 Yorum: 0

Halk günü toplantısında çocuk tartışması

Erzurum Valiliğince düzenlenen "Halk Günü" toplantısına katılarak yetiştirme yurduna alınan 8 çocuğunu isteyen Cemil Bilmez ile Aile ve Sosyal Politikalar...

Halk günü toplantısında çocuk tartışması

Erzurum Valiliğince düzenlenen "Halk Günü" toplantısına katılarak yetiştirme yurduna alınan 8 çocuğunu isteyen Cemil Bilmez ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili arasında tartışma yaşandı. Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı ise, "Baba olmak demek çocuk doğurtup sokağa salmak değil" diyerek Bilmez'e tepki gösterdi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından başlatılan ve iki hafta arayla Çarşamba günleri yapılan "Halk Günü" toplantısında gergin anlar yaşandı. Erzurum'un Palandöken ilçesi Kümeevler'de çobanlık yaparak geçimini sağlamaya çalışan 51 yaşındaki 9 çocuk babası Cemil Bilmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Nenehatun Çocuk Yetiştirme Yurduna alınan 8 çocuğunu geri istedi. Bu esnada konuyla ilgili bilgi almak isteyen Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, sözü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil'e verdi.

"Her yıl çocuk yaptı, anne zayıflıktan ölecek"

Ailenin durumuyla ilgili Vali Vekiline bilgi aktaran Zil, "Onun evine ikili ilişkilerim sayesinde haftada iki defa evini ve çocuklarını temizlemek için bayan görevlendirdim. Ama yaptığımız bütün çabalara rağmen Cemil Bey her sene bir evlat daha dünyaya getirmeye devam etti. Biz onu tanıdığımızda 4 tane çocuğu vardı. Çok bakımsız ve pislik içerisinde bir evdeydi. Ama Cemil Bey bizim söylediğimiz hiçbir şeyi kabul etmedi. Her yıl bir çocuk yapmaya devam etti. Çocuk sayısı 9 oldu. Hanımefendiyi görseniz zayıflıktan ölmek üzere anneler. Çocuklar inanılmaz derece bakımsız bir durumdalar. Alıyoruz yetiştirme yurdumuza bu defa Cemil bey gidebileceği her yere gidiyor. Her gün bizim kuruma geliyor. Daha fazla açık seçik konuşmayayım Cemil beyi utandırmak istemiyorum" dedi.

"Bir baba olmak demek çocuk doğurtup ondan sonra sokağa salmak değildir"

Baba Cemil Bilmez'e kızan Vali Vekili Helvacı, "Bir baba olmak demek çocuk doğurtup ondan sonra sokağa salmak değildir. Bunun ötesinde başka bir ikili tartışmaya girmenin anlamı yok. Konu kapanmıştır" diyerek tepki gösterdi.

"Ben o çocuklarla yakarım kendimi"

Bunun üzerine "Ben o çocuklarla yakarım kendimi" diyerek toplantıyı terk etmek isteyen baba Bilmez, ayağa kalkarak Şermin Zil'e tepki gösterince Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, "Sakın tehdit etmesine izin vermeyin. Olay bitmiştir, devlet sahip çıkmıştır" dedi. Tartışmanın ardından Cemil Bilmez salondan çıkarıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber