Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Halk Kültüründe Kadın Uluslararası sempozumu

ŞANLIURFA (AA) -  Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Harran Üniversitesi (HRÜ), Haliliye Belediyesi ve Motif Vakfı'nın organize ettiği sempozyum düzenlenen törenle başladı. Somut...

Halk Kültüründe Kadın Uluslararası sempozumu

ŞANLIURFA (AA) -  Şanlıurfa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Harran Üniversitesi (HRÜ), Haliliye Belediyesi ve Motif Vakfı'nın organize ettiği sempozyum düzenlenen törenle başladı.

 Somut Olmayan Türk Kültür Mirası Dairesi Başkanı Selami Yıldız, HRÜ'nün Osmanbey Yerleşkesinde gerçekleştirilen sempozyumda yaptığı konuşmada, bakanlık olarak sempozyumda sunulacak bilgileri, bakanlık olarak yayın haline getireceklerini söyledi.

Bakanlığın halk kültürü alanında birçok çalışma yürüttüğünü belirten Yıldız, bakanlığını kültür ve turizm alanında yapılan birçok çalışmaya destek sunarak yapılan somut olmayan kültür miraslarını kayıt altına aldıklarını hatırlattı.

Yıldız, Motif Vakfı ile somut olmayan Türk Kültür Mirası hakkında geçen yıllarda Şanlıurfa halk oyunları hakkında çalışma yaparak elde edilen bilgileri kayıt altına alındığı kaydetti.

HRÜ Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni, sempozyumu ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da belediye olarak kültür ve kadın konulu bir çalışmaya destek sundukları için mutlu olduklarını söyledi. 

3 gün sürecek sempozyumda uluslararası çok bilim adamın sunum yapacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber