Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2017 - 10:08 Yorum: 0

Halk oylamasına doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yeni anayasa halkoylaması çalışmalarına Alanya ilçesinde devam etti.

Halk oylamasına doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yeni anayasa halkoylaması çalışmalarına Alanya ilçesinde devam etti. Yeni hükümet sisteminin getireceği değişiklikleri anlatan Uslu, milletvekili seçilme yaşının düşürülmesinin önemli bir değişim olduğunu söyledi. Gençlerin enerjisinin meclise yansıyacağını söyleyen Uslu, "Siyasi olgunluk yaşlanarak değil, yaşanarak kazanılır" dedi ve gençlere güvendiklerini ifade etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Alanya Sanayii sitesi ziyaretinde yeni hükümet sisteminin değişim getireceğini, milletin kazanacağını anlattı. Uslu, milletvekili seçilme yaşının düşürülmesinin önemli bir değişim olduğunu ve dünyanın 55 ülkesinde de bunun uygulandığını belirterek; "Seçilme yaşı 25'ti şimdi onu 18 yaşına indiriyoruz. 18 yaş birçok Avrupa ülkelerinde de uygulanıyor. Biz eğer 18 yaşındaki insanlara seçme hakkı veriyorsak seçilme hakkı da vermemiz gerekir. Bu madde ile Gençlerimize "size güveniyoruz" mesajı veriyoruz" dedi.

" Gençlerin enerjisini meclise taşıyacağız"

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin sürekli kendini yenileyen bir sistem olduğunu ve ülke yönetiminin bu sistem ile daha genç ve dinamik bir hale geleceğini anlatarak şunları ifade etti;

"Gençlerin enerjisinin Meclise yansıtılması, 8 milyon gencimizin mecliste temsil edilmesi ve onların bakış açısının Mecliste yansımasını önemsiyorum ancak bu demek değil ki referandumdan sonra 600 milletvekilinin hepsi de 18 yaşındaki gençlerden oluşacak. Gençlerimiz 18 yaşında evlenebiliyor, 20 yaşında askere gidip elinde ağır silahla nöbet bekliyor. 21 Yaşında üniversite bitirip inşaat mühendisi olup yaşadığımız evleri yapabiliyor, kaymakam olup ilçemizi yönetebiliyor, hakim olup kararlar verebiliyor. Aynı gençler milletvekili olup ülke yönetiminde de söz sahibi olmalıdır."

Siyasi olgunluğun yaşlanarak değil yaşanarak kazanılacağına da vurgu yapan Uslu, "Bizim gençlerimiz 21 Yaşında İstanbul'u fethetmiş Fatih'in torunlarıdır. Biz bu gençliğe güveniyoruz" diye konuştu. Uslu, konuşmasının devamında Alanya'ya yapılan yatırımlar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'nın her karışına yatırımlar götürme ve hizmet ulaştırmada çok başarılı olduğunu ifade etti.

Atay Uslu, Alanya ilçesinde sırasıyla Konaklı Sanayi Esnafı, Payallar Sanayi Esnafı, Konaklı'da Dolmuşçular, Alanya Yerel Basını ve Alanya Karadenizliler Derneği üyeleri ile buluşarak halkoylaması sürecinde tercihlerinin neden "Evet" olması gerektiğini anlattı. Ardından Kanal A Alanya televizyonunun canlı yayınına katılan Atay Uslu, program sunucusu Gaye Coşkun'un sorularını yanıtlayıp, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tüm detayları ile anlattı.

Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber