Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Nisan 2016 - 17:36 Yorum: 0

Halk Sağlığı Alanında Haşere İle Mücadele

Esenlik Temizlik İşleri İlaçlama birimimiz Malatya’nın tamamında sağlığınız için 7 gün 24 saat haşere ile etkin mücadele ediyor. Bu kapsamda bilinçlenmenin ve haşere ile mücadelenin halk nezdinde yapılabilmesi için konferans düzenlendi.

Halk Sağlığı Alanında Haşere İle Mücadele

‘İlaçlamada bir bilinç inşaa etmemiz gerekiyor’

Bu yıl ilaçlama olarak daha kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; ‘Uzun zamandan beri halk sağlığı alanında ilaçlama faaliyetini şirketimiz yürütmektedir.  Son dönemlerde ilaçlama alanında çok başarılıyız. Büyükşehir ile birlikte Malatya il sınırlarının tamamında ilaçlama faaliyeti yapıyoruz ve bu iş yükümüzü de arttırdı. Geçen yıl bütün şehri bir anda ilaçlamamız, hâkimiyet sorunu ortaya çıkardı. Ancak 2016 yılında düzenli bir ilaçlama programı yaptık. Teknolojik olarak bu alan çok dinamik ve her zaman yenilik istemektedir.  Bizlerde son teknolojiye uygun ekipmanlar ve eğitimli personellerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlaçlama olarak bilinç problemimiz var ve bizim bu bilinci inşaa etmemiz gerekiyor. Çok önemli bir larva mücadelesini kimse önemsemezken, alelacele ve zararlı bir sislemeyi bizden istiyorlar. Bir taraftan ilaçlama teknolojisini takip ederken, bir taraftan da bu bilince dair bazı çalışmalarımız olmalıdır’ dedi.

‘İlimizde Türkiye’ye örnek olacak bir modelle ilaçlama çalışması yapılıyor’

Esenlik şirketinin ilaçlama alanında başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt; ‘Vektörle mücadeleye son zamanlarda değişik bir bakış açısı getirildi. Vektörle mücadele sadece ilaç ile çözülmez. Fiziki ve biyolojik engellerle de vektör mücadelesi yapılması gerekmektedir.  Özellikle Esenlik şirketinden bu alanda ne istediysek önümüzü açtılar, genel müdürümüz ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. İlimizde Türkiye’ye örnek olacak bir modelle ilaçlama çalışması yapılıyor. İlaç ile doğaya zarar vermeden, ilaca daha fazla para vermeden, bu işi kaynağından nasıl kuruturuzun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelede bize destek veren mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Halkımıza en çok zarar veren sivrisinek ve karasineğin kaynağını kurutma mücadelesini veriyoruz. Fiziki ve biyolojik bütün tedbirleri almamız gerekiyor’ şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin ‘Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Mücadele’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber