Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

Halkapınar'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

KONYA (AA) - Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sportif Faaliyetler ve Şenlikler Komisyonunca düzenlenen ''Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'' başladı.Halkapınar Kültür Merkezi...

Halkapınar'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

KONYA (AA) - Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sportif Faaliyetler ve Şenlikler Komisyonunca düzenlenen ''Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'' başladı.

Halkapınar Kültür Merkezi ve Kapalı Spor salonunda başlayan Şenlikte, ilçede eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri, mendil kapmaca, sek sek gibi unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarıyla hem eğleniyor hem de birbirleriyle yarışıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Ünal yaptığı açıklamada, çocukların unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları bilmediklerini söyledi.

Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonunca başlatılan oyunların öğrencileri bedenen ve zihnen geliştirdiği gibi diğer bir anlamda da kültürün gelecek nesillere aktarıldığını ifade eden Ünal, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sportif Faaliyetler ve Şenlikler Komisyonunda görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber