Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Şubat 2017 - 13:18 Yorum: 0

Hamamda taciz edildiğini iddia eden turist ilk kez mahkemede

İstanbul Karaköy'de 2 Fransız kadının kese ve masaj yaptırmak için gittikleri bir hamamda 4 tellak tarafından tacize uğradığı iddiasıyla açılan davada,...

Hamamda taciz edildiğini iddia eden turist ilk kez mahkemede

İstanbul Karaköy'de 2 Fransız kadının kese ve masaj yaptırmak için gittikleri bir hamamda 4 tellak tarafından tacize uğradığı iddiasıyla açılan davada, şikayetçi kadınlardan Floriane L., ilk kez ifade vererek "İlk kez hamama gitmiştik, mahrem yerlerimize dokunuldu" dedi.

İstanbul 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Osman C., Ahmet K. ve İbrahim K. ile avukatları Mehmet Akif Tekelioğlu hazır bulundu. Şikayetçi Fransız vatandaşı Floriane L. ve avukatı da duruşmaya katıldı. Şikayetçinin ifadesini çevirmek için salona Fransız tercüman da getirildi.

Floriane L.'nin kimlik tespitinin ardından avukatı söz isteyerek, müvekkilinin ikinci bir travma yaşaması için ifadesi esnasında sanıkların salondan çıkarılmasını talep etti. Buna karşın Floriane L. , sanıkların çıkmasına gerek olmadığını, kendisini net şekilde ifade edebileceğini söyledi. Mahkeme, sanıkların dışarı çıkarılmamasına karar verdi.

Dava konusu olaydan 7 gün önce, 4 arkadaşıyla Türkiye'ye geldiklerini belirten şikayetçi Floriane L. ifadesinde "Rastgele bir hamama girdik. Kadın ve erkek olarak karışık şekilde hamamı kullanabileceğimiz söylendi. Kız arkadaşım Zelda ile soyunma odasına girip üstümüzü çıkardı. Erkekler ise başka bir kabine girdi. Erkeklerin de bizim de üzerimizde mayo ile havlu vardı. Biz daha önce hamama gitmemiştik içeriğini bilmiyorduk. Ancak yavaş yavaş mahrem bölgelerime dokundu. Bundan çok rahatsız oldum ve bunu söyledim. Dokunmamalarını istedim. Biraz İngilizce biraz da beden dilini kullanarak iletişim kurduk. İngilizce "No (hayır)" kelimesinin anlamını biliyorlardı. Vücudumuzun her yerine dokunuldu ve üzerimizde hiçbir kıyafet yokken yapıldı bu" dedi.

Hemen şikayetçi olmadık çünkü

Floriane L., hakimin olayın hemen ardından neden şikayetçi olmadıkları yönündeki soruya, "Hemen şikayet edemedik. Çünkü daha ne olduğunu anlayamamıştık. Erkek arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onların tamamen soyunmadıklarını öğrendik. Onlara farklı bir uygulama yapılmış. Türk arkadaşlarımıza sorduğumuzda onlar da bunun normal olmadığını söyledi. Hepsini bir arada değerlendirdiğimizde bana yapılanın bir cinsel saldırı olduğu kanaatine vardım" şeklinde yanıt verdi.

"Kabine gittikten sonra da tacize uğradım"

Floriane L., dokunulmaması gereken mahrem yerlerine dokunulduğunu, iç çamaşırını çıkarmak istememesine rağmen sanıkların prosedür böyle diyerek bu konuda ısrar ettiklerini kaydederek, "Zelda'ya da ilk aşamada cinsel saldırı eylemi gerçekleştirildi. Biz Zelda ile aynı odadayken ikimize iki farklı kişi tarafından masaj yapıldı. Zelda'nın da vücudunun mahrem bölgelerine dokunulduğunu gördüm. Kabine gittikten sonra da tacize uğradım. İki yaşlı kişi göbek taşında ikimize masaj yaptı. İki genç kişi de kabinde ikimize masaj yaptı. Bana kabinde iken masaj yapıp beni taciz eden kişi İbrahim K.'dır. Osman C. de göbek taşında masaj yapıp taciz eden kişidir. Cafer A. arkadaşım Zelda'ya masaj yapıp taciz eden kişidir. Şikayetçiyim" dedi.

Duruşmanın sonunda hakim tercüman aracılığıyla şikayetçiye "Bu soruları sormak zorundaydık. Bunları sorduğumuz için kendisini kötü hissettirdiysek üzgün olduğumuzu bildirin" denmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Olayın geçmişi

İddiaya göre İstanbul Karaköy'deki Tersane Caddesi'ndeki bir hamamın "karma" olduğu söylenince, iki Fransız kadın turist erkek arkadaşları ile birlikte içeri girdi. Ancak daha sonra kadın turistler, erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Floriane L., ilk önce bir odada Cafer A., daha sonra da üst kata çıkarılıp İbrahim K. isimli hamam çalışanları tarafından tacize uğradığını öne sürdü. Floriane L.'nin arkadaşı Zelda S. ise Osman C. tarafından keseye alındı. Zelda S., Osman C.'nin birden fazla kez tacizine maruz kaldığını, masaja alınıp Ahmet K. tarafından da cinsel istismara maruz kaldığını iddia etti.

Hamam çalışanları hakkında dava açıldı

Genç turistler, hamamdan çıktıktan sonra olayı Türk arkadaşlarına anlattı. Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan genç kadınlar, taciz edildiklerini anladı. İki Fransız kadın, olayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Daha sonra polislerle birlikte hamama giren iki turist, kendilerini taciz eden 4 erkeği teşhis edip şikâyetçi oldu."Cinsel saldırı" iddiasıyla dört hamam çalışanı hakkında dava açıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber