Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 25 Temmuz 2014 - 07:40 Yorum: 0

Hamas'tan Batı Şeria'daki Filistinlilere "kitlesel intifada" çağrısı

Hamas, Batı Şeria'daki Filistinlileri, Gazze'de zafer için "kitlesel intifada"ya çağırdı.

Hamas'tan Batı Şeria'daki Filistinlilere 'kitlesel intifada' çağrısı

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yazılı açıklamasında, 'Batı Şeria'daki halkımızı, Gazze'de hakiki ve fiili bir zafer elde edilmesi için kitlesel bir intifadaya ve İsrail düşmanıyla her türlü çarpışmaya çağırıyoruz' ifadesini kullandı.

Gazze'ye destek amacıyla '48 Binlik Yürüyüş' sloganıyla Ramallah'tan Kudüs'e ulaşmak dileyen binlerce Filistinli, Kalendiya denetim noktasına gelmiş, burada İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmıştı.

İsrail askerlerinin göstericileri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli su kullanımı sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetmiş, 5'i ağır 200 şahıs yaralanmıştı. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da 'Koruyucu hat' ismi altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in havadan, karadan ve denizden Gazze'nin muhtelif bölgelerine düzenlediği saldırılarda 797 şahıs hayatını kaybetti, 5 bin 130 şahıs yaralandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber