Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Eylül 2014 - 18:18 Yorum: 0

Hamile kadının ihmalden öldüğü iddiası

Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan hamile kadın ile karnındaki bebeğin, zamanında sevk edilmediği için öldüğü ileri sürüldü

Hamile kadının ihmalden öldüğü iddiası

ŞANLIURFA (AA) - Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan 8 aylık hamile kadın ile karnındaki bebeğin, başka bir hastaneye zamanında sevk edilmediği için öldüğü iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Hatice Çardak, doğum sancıları artınca yakınları tarafından Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki müdahalenin ardından yakınlarının isteği üzerine Şanlıurfa Kadın Doğum ve Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Çardak ile karnındaki bebeği, hayatını kaybetti. Çardak'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Hamile kadının yakını İsmail Çardak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Viranşehir Devlet Hastanesinde yanlış teşhis konulduğunu ve gereken müdahalenin yapılmadığını ileri sürdü.

Hastalarının Şanlıurfa'ya sevk edilmesini istediklerini ancak doktorların sevk işleminde geç kaldığını öne süren Çardak, Viranşehir Devlet Hastanesinden şikayetçi olacaklarını kaydetti.

Bu arada, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber