Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 14:13 Yorum: 0

Hamilelik Okulu’nda Dersler Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Ailemi Seviyorum" projesi kapsamında ücretsiz olarak hayata geçirdiği Hamilelik Okulu'nda ilk ders zili çaldı.

Hamilelik Okulu’nda Dersler Başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Ailemi Seviyorum" projesi kapsamında ücretsiz olarak hayata geçirdiği Hamilelik Okulu'nda ilk ders zili çaldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin "Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller" sloganıyla Özel Odak Hastanesi işbirliğiyle başlattığı Hamilelik Okulu'nun ilk ders zili çaldı. Anne adaylarının yoğun ilgi gösterdiği ilk derse Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve kursiyerler katıldı. Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, Ailemi Seviyorum projesini Evlilik Okulu ile başlattıklarını hatırlatarak, "Evlilik Okulu'na katılan vatandaşlarımıza bir anket çalışmasıyla sorular yönelttiğimizde onlardan Hamilelik Okulu'nun açılmasıyla ilgili ciddi bir talep aldık. Bu görüşü hızla harekete geçirerek Hamilelik Okulu projemizi başlatmış bulunuyoruz. Eğitim bittiğinde sizlerle de bir anket çalışması yapacağız. Sizden gelecek fikirler doğrultusunda belki de okul sayımızı artıracağız" dedi.

Projeyle bilinçli anneler, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, "Eğitimin sonunda sizlere yönelik sadece anne adaylarımızın katıldığı pilates kursumuz olacak. İsterseniz bu kursumuza da kayıt yaptırabilirsiniz. Eğitimlere gösterdiğiniz ilgi dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor, hamilelik sürecinde hasretle beklediğiniz evlatlarınıza sağlıkla kavuşmanızı diliyorum" diye konuştu. Hamilelik Okulu'nun çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Odak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel," Normal doğumun teşvik edildiği bu günlerde hem gebelerin hem de onların ailelerinin hamilelik öncesi bilgilenmesi çok önemli" dedi.

Eğitimde, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam ve gebelik izlemleri konularında bilgi verildi. Okulda ayrıca anne adaylarının gebelik başlangıcından doğuma kadar olan süreci sağlıklı bir biçimde tamamlamaları, bebeklerin sağlıklı bir şekilde bakımı için eğitilmesi, anne adaylarının gebelik, doğuma hazırlık, doğum ve sonrasındaki dönemlerde anne ve çocuk sağlığı açısından bilinçli bir süreç geçirmeleri konularında alanında uzman hekimler tarafından eğitimler verilecek. Ücretsiz olarak düzenlenen kursa katılan hamile kadınlar 3 haftalık bir periyotta 12 saatlik bir eğitim alacak.

Hamilelik Okulu’nda Dersler Başladı

Hamilelik Okulu’nda Dersler Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber