Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:42 Uşak’ta trafik kazası: 5 yaralı20:40 Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını tamamladı20:40 Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkuyla kutlandı20:39 TFF, Süper Lig’de 33. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı20:39 Bakan Tunç: "DEM, terör örgütüne mesafe koymalı, demokratik siyaset isteyen...20:39 Giresun’da derede sürüklenen araçta mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...
23 Nisan
Yerel 25 Temmuz 2016 - 10:53 Yorum: 0

Hamilelikte yoga çok önemli !

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı jinekolog Op.Dr. Aslı Alay, hamile kadınlara yoga yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Hamilelikte yoga çok önemli !

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı jinekolog Op.Dr. Aslı Alay, hamile kadınlara yoga yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Yoganın amacının hem fiziksel hem de ruhsal sağlık olduğunu belirten Dr. Alay, "Beden, zihin ve bilinç arasındaki iletişimi ve dengeyi sağlamak zor gibi görünse de başarılabilir. Yoganın bedeni hastalıklara karşı koruduğu ve zinde tuttuğu, ruhu gevşettiğine inanılır. Bilimsel olarak yaklaşıldığında da sporun bunu sağladığını bilir ve inanırız. Yogada farklı olan esneme, nefes alma ve bununla bedeninizdeki boyun, göğüs kafesi, omurga, pelvis kaslarını gevşetmek kan dolaşımını arttırarak zihni sakinleştirip, stresi azaltmaktır." dedi.

Gebelikte yogayı 12. hafta ve sonrasında risk faktörü taşımayan kadınlarda önerdiklerini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op.Dr. Aslı Alay, şu bilgileri verdi:

"Bu egzersizlerde dikkat edilmesi gereken kadında stresi azaltmak, kasları güçlendirmek, eklemlerin esnemesini sağlamak, kilo kontrolü ve doğumu kolaylaştırmaktır. Bu özellikleri barındıran yoga gebelerimize tavsiye ettiğimiz kıymetli bir aktivitedir. Amacımız hamileliği keyifli, stressiz, rahat bir şekilde geçirmektir. Sağlıklı bebek, sağlıklı anne ve kolay, keyifli bir doğum öyküsü. Kuvvetlenen kaslarınız etkisi ile daha az enerji harcayarak rahat bir doğum yapmanız sağlanır. Dolaşım sisteminizi düzenler, enerjinizi yükseltir. Postürünüzu düzeltir. Egzersiz mutluluk hormonunuzu arttırır stresinizi azaltır. Yoga gebeliğin huzurlu, rahat geçmesine ve kadının bedenini doğuma hazırlamasını sağlar. Yoganın en önemli özelliği olan doğru nefes alma bebeğe giden kan akımını arttırır. Nefes egzersizleri, kadının doğru nefes almayı öğrenmesi doğumda ki eforu açısından da önemlidir. Yoga sırasında öğrendiğiniz gevşeme egzersizleri de ruhsal rahatlama sağlayacak, kaslarınızı dinlendirecektir. Sadece bedenin bir egzersizi değildir, ayrıca ruhunda rahatlamasına gevşemesine yol açan yoga vücuttaki ödemleri azaltmakta, kramplarınızı önlemektedir. Gebelikteki bulantı kusmaları azaltan yoga, iştahınızı kontrol altına almakta, yaşam enerjisini yükselmekte, bedeninizi ve bebeğinizi olan bağınızı kuvvetlendirmektedir. Gebelerimizin önemli bir kısmında yanlış bir inanış ise egzersiz ve yoganın sadece normal doğum için gerekli olduğudur. Halbuki eski sezaryanlı olup veya tıbbi nedenlerle sezaryan planlayan gebelerde de yoga gebeliğe pozitif katkıları vardır. Çünkü ister normal ister sezaryan ile doğum olsa da bedeninizi esnetmek, kaslarınızı ve eklemlerinizi gevşetmek, hem sizi hem bebeğinizi rahatlatır. Yoga gebelikte uygun bir egzersiz olup gebeliğin her döneminde ama özellikle 12. Haftadan sonra yapılması önerilir. Gebeliğin son dönemlerine kadar yapılabilen yoga öncesi mutlaka hekiminize danışmalısınız. Yoga bu konu ile eğitim almış uzmanlar tarafından yapılmalı, eğitimlere düzenli katılmalı, bedeninize uygun hareketleri yapmaya özen göstermelisiniz. Doğum sonrasında kadının bedeninin hızlı bir şekilde toparlanmasında, karın kaslarının güçlenmesinde önemli etkisi vardır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber