Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Güncel 21 Nisan 2014 - 12:10 Yorum: 0

Hamit Fendoğlu Demokrasi Kahramanıdır

Malatya Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun 36. ölüm yılı dolayısıyla “ Hamit Fendoğlu’nu Anlamak” konulu bir konferans düzenledi.

Hamit Fendoğlu Demokrasi Kahramanıdır

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından suikast sonucu öldürülen Malatya Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun 36. ölüm yılı dolayısıyla “ Hamit Fendoğlu’nu Anlamak” konulu bir konferans düzenledi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata katılırken,  Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, sivil toplum örgütlerinin başkanları, mahalle muhtarları ve grup üyeleri katıldı.

Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak bu dönemde Malatya’nın tarihi ve kültürel sorunlarını ele alıp kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Demokrasi tarihimizin önemli isimlerinden bir tanesinin Hamit Fendoğlu olduğunu vurgulayan Tuğrulca,  Hamit Fendoğlu’nun demokrasi kahramanı olduğunu söyledi. Türkiye’nin sıkıntılı dönemler atlattığını söyleyen Tuğrulca, “Yeni Hamido suikastleri yaşamamak için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Hamit Fendoğlu’nun aile dostu olduğunu söyleyen Şavata, kendisi ile çok fazla sohbet etme imkânı bulduğunu söyledi. Hamido’yu doğru bir şekilde anlamadığımızı vurgulayan Şavata, “ Hamit Fendoğlu kavgacı biri değildi. Haksızlığa karşı susmadığı için birileri sürekli böyle lanse etmeye çalışıyordu” dedi. Şavata, Fendoğlu’na fitne çıkarmak için bir haber götürüldüğünde haberin doğruluğunu araştırıp, karşılıklı tarafları yüzleştirdiğini söyledi.

Hamido’nun siyasi hayatından anekdotlar anlatan Şavata, onun hiçbir zaman siyasette ikilem yaşamadığını her daim elit bir duruş sergilediğini söyledi. Malatya da 54 yıl CHP’nin olduğunu ve bunun Hamido’nun belediye başkanı seçilmesi ile birlikte değiştiğini söyleyen Şavata, Hamit Fendoğlu belediyeciliği ile birlikte belediyenin kapılarının tamamıyla halka açıldığını ve her daim halkı ile beraber olduğunu ifade etti.

Bugünkü şehir mezarlığı’nın yerini Hamido’nun belirlediğini söyleyen Şavata, Malatya’nın kenar mahallelerindeki gerekli altyapıyıda Hamido’nun düzenlediğini belirtti. Malatya’da tanzim satış yerlerinin Hamido tarafından gerçekleştiğini söyleyen Şavata,  o zaman Malatya’nın bugününün tasarlandığını belirterek, Hamido’nun bu anlamda çok ileri görüşlü bir yönetici olduğunu belirtti.

 Hamido ile yaşadığı anıları anlatan Şavata, Hamido’yu öldürerek Malatya’yı birbirine katmak istediklerini belirtti. O dönemde sağ-sol, alevi – sünni gruplaşmalarının yayılması için derin güçlerin çok büyük çabalar sarf ettiğini söyleyen Şavata, Hamido’nun alevilerden çok dostu olduğunu, kişilere karşı asla ideolojik bir tutum sergilemediğini söyledi. Hamido’nun millet için yaşadığını ve bundan dolayı şehit edildiğini söyledi.

Programın sonunda katılımcılar Hamido ile ilgili görüşlerini ifade ederken, Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca tarafından da Naci Şavata’ya plaket takdim edildi.       

ETİKETLER: Hamit Fendoğlu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber