Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Nisan 2014 - 12:13 Yorum: 0

Hamit Fendoğlu'nun ölümünün 36. yılı

AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, mesaj yayımladı

Hamit Fendoğlu'nun ölümünün 36. yılı

MALATYA - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 17 Nisan 1978'de Ankara'dan postayla gönderilen paketteki bombanın evinde patlaması sonucu, iki torunu ve geliniyle birlikte ölen eski Malatya belediye başkanlarından ''Hamido'' lakaplı Hamit Fendoğlu'nun vefatının 36. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, 1978'de, 12 Eylül darbe planlarına zemin hazırlamak, Alevi-Sünni kardeşliğini zedeleyip, kardeşliğe halel getirmek amacıyla, ülkede bir kaos ortamı oluşturmak isteyenlerin böylesi menfur bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini ancak Malatya'nın oynanan bu oyuna gelmediğini belirtti.

Malatya'nın değerli belediye başkanlarından Fendoğlu'nun, Malatya'ya hizmet etme aşkıyla çalışan, kentin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden birisi olduğunu kaydeden Şahin, "Kendisi, millet olarak bir daha yaşanmasını arzu etmediğimiz bir dönemde evine gönderilen paket sonucu şehit edilmesi, ülkede ve Malatya'da büyük üzüntü yaratmıştı. Aziz milletimiz, şahsiyeti, başarıları ve Malatyamızın önünü açan hizmetleriyle milletimizin sevgisine mazhar olmuş Hamit Fendoğlu'nu unutmayacak, daima hayırla yad edecektir. Hamit Fendoğlu'nu vefatının yıl dönümünde rahmetle anarken, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

ETİKETLER: Hamit Fendoğlu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber