Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ağustos 2016 - 10:23 Yorum: 0

Hamzalı Sulaması inşaatında çalışmalar tam gaz devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve çiftçinin yüzünü güldürüp sulu tarıma çağ...

Hamzalı Sulaması inşaatında çalışmalar tam gaz devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve çiftçinin yüzünü güldürüp sulu tarıma çağ atlatacak olan dev proje Hamzalı Sulaması inşaatında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Hamzalı Sulaması projesi ile 2016 yılı sonuna kadar 95 bin 510 dekar tarım arazisi sulamaya kavuşacak.

Ankara'nın Kalecik ilçesi, Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesi ve Çankırı'nın Kızılırmak ilçelerinde bulunan tarım arazilerini suya kavuşturacak olan Hamzalı Sulama projesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Çankırı'nın "Bozkırda Sulu Tarım" hayalinin en önemli projelerinden biri olan ve kısım kısım hizmete açılan Hamzalı Sulaması ile 2016 yılı sonuna kadar 95 bin 510 dekar tarım arazisi sulamaya kavuşacak.

2015 yılı sulama sezonunda toplam 10 bin 210 dekar alan sulamaya açıldı. 2016 yılı sulama sezonuna kadar ise 22 bin 180 dekar alan daha sulamaya açılmak suretiyle toplamda 32 bin 390 dekar tarımsal arazinin sulanması sağlandı. Yüzde 76 fiziki gerçekleşme sağlanmış olan projede, 2016 yılı sonuna kadar ise geriye kalan 63 bin 120 dekar araziye ait sulama şebekesi de tamamlanarak 2017 yılı sulama sezonunda tüm sulama alanı olan 95 bin 510 dekar tarımsal araziye sulama suyu verilmiş olacak.

Yılda 95 bin kişilik zirai istihdam sağlanacak

Kızılırmak Hamzalı Sulamasının tamamlanması ile toprak ve su kaynaklarının değerlendirilmesi adına ciddi mesafe kat edilecek, sulama alanında ciddi artış olacak. Özellikle çeltik üretimi yörede 6 katına çıkacak ve mevcut ürünler yerine daha farklı alternatif ürünleri ekilebilecek. Sulu tarıma geçilecek bu arazilerden dolayı çiftçilerin gelirinde en az altı kat artış sağlanacak. Sulu tarıma geçilmesi nedeniyle yılda yaklaşık 40 milyon TL zirai gelir artışı ve 95 bin kişilik zirai istihdam sağlanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber