Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Hani İlçe Müftüsü Durmuş'un köy ve mahalle ziyaretleri

Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Kaledibi, Güzelce ve Kırım mahallelerini ziyaret ederek İslam dininin kadına verdiği önemi anlattı

Hani İlçe Müftüsü Durmuş'un köy ve mahalle ziyaretleri

DİYARBAKIR (AA) - Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Kaledibi, Güzelce ve Kırım mahallelerini ziyaret ederek İslam dininin kadına verdiği önemi anlattı.

Vatandaşla bir araya gelen Durmuş, kadınların toplumdaki yeri, önemi, İslam'da kadın ve aile ile İslamın kadına verdiği haklar ve değerleri konusunda bilgi verdi.

Son zamanlarda kadınlara yönelik aile içi şiddet ve işlenen kadın cinayetlerinin İslamiyette yerinin olmadığını belirten Durmuş, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz, ailesine hiçbir zaman şiddet uygulamadı. Kötü bir davranışta bulunmadı. Tüm Müslümanlar'ın da Hz. Muhammed'in bu örnek aile hayatını kendilerine esas almaları gerekir. İslam dini öncesinde yaşanan cahiliye döneminde insanlar, kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Ama İslam dini geldikten sonra Hz. Muhammed şöyle diyordu, 'Kim iki kız çocuğu yetiştirip evlenme çağına getirirse ve onları evlendirirse ben, onunla cennette böyleyim diye baş ve orta parmağını birleştiriyordu. Sonra 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diye kadına en büyük payeyi layık görerek kadınlarımıza yaşamın her alanında sağlanması gereken pozitif ayrımcılığa büyük bir hassasiyetle yaklaşmak gerekir."

Durmuş, çalışma hayatında, sosyal ve kültürel yaşamda, ekonomik anlamda, aile içinde ve kısacası yaşamın bütün alanlarında kadınlara öncelik gösterme zorunda olduklarını, bunun hem İslam'ın hem de Hz. Muhammed'in emri olduğunu söyledi.

"Yüzyıllardır bizlere öğretilen 'Evin temel direği babadır, erkektir' söylemlerini artık geride bırakıp bu algıyı değiştirmemiz gerekmektedir" diyen Durmuş, "İş hayatında, ailede, toplumsal olaylarda kadın - erkek eşitliği isteniyorsa bu da demek oluyor ki, evin temel direği yalnızca baba değildir. Aynı zamanda anne de bu paya ortaktır. Günümüzde bir ev içindeki sorumluluklar paylaşılarak yerine getiriliyor ve sorunlar ortak düşünceler sonucu çözüme kavuşuyorsa bu da kadın-erkek eşitliğinin bir göstergesidir" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber